Wilder: „Ha Fury kiüt két menet alatt, akkor visszavonulok!”

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (42-0-1; 41 KO) és a korábbi nehézsúlyú világbajnok, manapság magát „lineáris bajnokként” aposztrofáló Tyson Fury (29-0-1; 20 KO) visszavágójára február 22-én kerül sor. Kétségkívül most ez a meccs tartja legjobban lázban a bokszrajongókat. A héten sajtótájékoztatót is tartottak, ahol Fury nemcsak kiütést ígért, de azt mondja, hogy két meneten belül ki fogja ütni Wilder-t. Kettejük közül Wilder a KO király, így róla inkább elképzelhető, hogy kiüti két menet alatt a „Cigány Királyt”, de fő az önbizalom.

Wilder most azt mondja, ha tényleg megtörténik és Fury kiüti két menet alatt akkor ő visszavonul! De biztos benne, hogy ez nem fog megtörténni. Nem hiszi, hogy ki tudná ütni őt, főleg nem két menet alatt. Szerinte ezt senki nem hiszi el Fury-nak, nemcsak ő, talán még Fury maga sem, de jó duma, ahhoz, hogy népszerűsítse a meccset. Van ugyan jó pár kiütéses győzelme Fury-nak, de nem az elit ellen, amíg ő 42 győzelméből 41-et kiütéssel nyert meg.

Fury nem bízik a pontozókban, úgy gondolja, hogy az első meccset is elvették tőle és most sem „hagynák” nyerni, így nem bízza rájuk a döntést. Ki akarja ütni Wilder-t, hogy egyértelmű legyen. Ezért is váltott edzőt, szerinte Sugar Hill Steward segítségével ki tudja majd ütni a „Bronz Bombázót”.

Új edzője azon van, hogy erősítse Fury jobb kezét, amire szükség is lesz, ha ki akarja ütni Wilder-t. Sugar Hill szerint Fury védekezésben a jelenlegi legjobb nehézsúlyban, ezen nem kell javítani, de a jobb kezén erősíteni kell. Az edző szerint annak idején már Emanuel Steward is hasonlót próbált Fury-val és ő most azt szeretné folytatni, amit a legendás edző elkezdett, az igazi „Kronk-stílust”. Steward szerint „egyszerű” a dolog, Wilder-nek egyetlen fegyvere van, a jobb keze, azt kell elkerülni, semlegesíteni. Sok ideje nem maradt Steward-nak, hogy változtasson vagy javítson Fury technikáján vagy az erején, mert nagyjából 1 hónap van hátra a meccsig.

Komment