Fury apja szeretné, ha a fia már most nyugdíjba vonulna

Fotó: John Fury – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury szombat éjszaka nagyon jó bunyóval legyőzte az addig veretlen, már 5 éve WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder-t és ismét világbajnok lett. Korábban már volt az IBF/WBO/WBA Super világbajnoka, most pedig megszerezte a negyedik nagy szervezet, a WBC övét is, valamint másodjára a The Ring Magazine nehézsúlyú bajnoki övét. Nem túlzás azt állítani, hogy ismét a csúcsra került. Apja, John Fury pedig úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy abbahagyja a bunyót Tyson.

“Azt akarom, hogy a fiam nyugdíjba menjen, most. Eleget tett már. Azt akarom, hogy most pakoljon. Azt hiszem ez a gondolat az ő fejében is motoszkál. Már nem tud többet tenni. Minden profi címet megnyert. Ami sok, az sok. Most már többről van szó. Minden adott neki. Nincs mit bizonyítania. Bebizonyította, hogy méltó bajnok ebből az országból. 13 éve profi, és ő mindig igazi ellenfél volt. 32 éves. Fiatal családja van, és azt hiszem, a gyermekei megérdemlik az apjukat. Eleget tett, ez az én véleményem.”

Kicsit meglepő az öreg Fury kijelentése, hisz Tyson a hétvégén nemcsak világbajnok lett, de magabiztos, jó bunyóval, ráadásul TKO-val verte Deontay Wilder-t. Ezzel pedig már tényleg csak egy karnyújtásra van attól, hogy a vitathatatlan bajnoki címért küzdhessen. A tervek szerint még a nyáron sor kerülhet a Wilder elleni harmadik meccsre, ha Wilder akarja, de utána egyesíthetne címet az IBO/IBF/WBO/WBA Super bajnok Joshua-val vagy épp az aktuális bajnokkal, ha AJ közben veszít. Miután Fury legyőzte Wilder-t egy Fury – Joshua meccs, amire a legjobban vágynak a bokszrajongók, ha a nehézsúlyról van szó.

Tyson is azt nyilatkozta nemrég, hogy már csak három meccset szeretne: Wilder, Joshua és Whyte ellen. (Mondjuk Whyte-t később lecserélte Chisora-ra.) Ha nem is lesz mind a három, de azért a Wilder elleni harmadik meccs után még jöhetne egy Joshua elleni meccs mielőtt nyugdíjba megy. Ne vonuljon vissza hiányérzettel, hogy ki nyerte volna kettejük csatáját és a rajongóktól se vegye el ezt a meccset. Joshua nagyon szeretné, rajta nem múlna.

Komment