Warren azt mondja hajlandók fizetni Wilder-nek, hogy lemondjon a harmadik meccsről

Fotó: Frank Warren – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Némiképp ellentmondás van az újdonsült nehézsúlyú WBC világbajnok Tyson Fury két promótere, Bob Arum és Frank Warren között. Míg Arum egy harmadik meccset szeretne Fury és Wilder között, addig Warren egy címegyesítést Anthony Joshua-val. Warren ezt már jóval azelőtt is hangoztatta, hogy Fury legyőzte volna Wilder-t. Egy óriási csatára számít Fury és Joshua között, ami rekord érdeklődést hozna elsősorban az Egyesült Királyságban. Az IBO/IBF/WBO/WBA Super bajnok Anthony Joshua és promótere Eddie Hearn is ezt szeretné, azonban minden Wilder-en múlik.

A Wilder és Fury közötti második meccs szerződése ugyanis tartalmaz egy visszavágási záradékot, ami szerint a visszavágó vesztese dönthet róla, hogy akar-e harmadik meccset. Tehát jelen esetben Wilder döntheti el, hogy megpróbálja-e visszaszerezni WBC övét. A győztesnek úgymond nincs beleszólása, viszont ő kapja a nagyobb pénzt a harmadik meccsért. Wilder pedig minden bizonnyal élni fog a záradékkal.

Frank Warren azt mondja, hogy beszélt Wilder menedzserével és szerinte lesz harmadik meccs. Wilder biztos benne, hogy le fogja győzni Fury-t a következő alkalommal. Ők viszont fizetni is hajlandók Wilder-nek egy nyolcszámjegyű összeget, hogy félreálljon és létrejöhessen a címegyesítési meccs Joshua-val. Ha ennek ellenére is ragaszkodik Wilder az újabb meccshez, akkor nincs mit tenni várniuk kell. Warren szerint viszont még így is sor kerülhet az év végén a címegyesítő meccsre, ha közben nem kap ki Joshua, na meg persze Fury sem.

Joshua elvileg júniusban véd majd címet Kubrat Pulev ellen. A harmadik Wilder – Fury meccsre, ha lesz pedig június-július körül kerülhet sor, legalábbis eddig erről volt szó. Viszont Joshua-nak idén még a WBO-nál is címet kell védenie. Úgy lenne igazán nagy durranás a Fury – Joshua meccs, ha a vitathatatlan bajnoki cím a tét, ahhoz pedig Joshua mindegyik öve kell.

Komment