Deontay Wilder azt szeretné, ha Mike Tyson nyilvánosan megdicsérné

Deontay Wilder – Mike Tyson (Kép forrása: totalsport.com)

Úgy tűnik Deontay Wilder-t eléggé frusztrálják a kritikák és az elismerés hiánya. Nemrég írtunk róla, hogy Wilder azt üzente a fanyalgóknak, hogy neki ez a stílusa, amíg kiüt mindenkit, addig ne panaszkodjanak a technikai tudására. Azt mondja, hogy nem érdeklik a kritikák, de mégis várja, hogy végre elismerjék nemcsak a rajongók, de a szakma is.

Szeretné, ha például Mike Tyson végre nyilvánosan is megdicsérné. Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka Mike Tyson a ring mellől nézte végig Wilder legutóbbi Luis Ortiz elleni győzelmét és állítólag dicsérte is Wilder-t a vele lévő embereknek. Valami olyasmit mondott róla Tyson, hogy amíg ő kombinációkkal ütötte ki az ellenfeleit, addig Wilder-nek ehhez elég egy ütés is. Ez pedig Wilder fülébe jutott és szeretné, ha végre nyilvánosan is megdicsérné Tyson, ne csak olyankor, amikor úgymond senki nem hallja.

Wilder szereti hangoztatni, hogy nincs és nem is volt soha senkinek akkora ütőereje mint, neki. Hogy nagyobb ütő, mint Tyson volt, sőt korábban azt is mondta, hogy meg tudná verni a fénykorában lévő Mike Tyson-t is. Ezek után mondjuk ne nagyon várja, hogy Tyson dicsérni fogja. Akkor Lennox Lewis is azt mondta, hogy kedveli Wilder-t, de addig ne mondjon ilyet, amíg nem találkozott olyan ellenféllel a ringben, aki minden egyes ütésével el akarja és el is tudja törni a bordáidat.

A napokban George Foreman is azt mondta, hogy Tyson nagyobb ütő volt, mint Wilder, sőt Joe Louis-t és Joe Frazier-t is elé helyezte a saját rangsorában. Szerinte hiába a KO-arány, nem ez számít, hanem hogy igazi nagy csatákat nyerjen. Példaként hozta fel Mike Tyson 1986-os Trevor Berbick elleni meccsét, amikor az első világbajnoki címét szerezte. Ha majd Wilder valami ahhoz hasonló teljesítményt nyújt a ringben, mint akkor Tyson, akkor talán elmondhatja magáról, hogy ő a boksztörténelem legnagyobb ütője.

Wilder szerint Foreman és a régi generáció a múltban élnek. Ideje lenne, hogy elismerjék, hogy ő a legjobb a 95%-os KO arányával. Minden egyes meccsén újra és újra be fogja bizonyítani nekik, hogy tévednek.

Komment