Dominic Breazeale Whyte-val akar megküzdeni, amíg a Wilder meccsre vár

Fotó: Dominic Breazeale – Europress Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú kötelezői kihívó pozícióját birtokló Dominic Breazeale (19-1; 17 KO) felvetette az ötletet, hogy szívesen megküzdene az angol Dillian Whyte-val (24-1; 17 KO). Hiába vár hónapok óta Breazeale egy Wilder elleni meccsre Tyson Fury miatt tovább kell várnia. A WBC-nél Breazeale a kötelező kihívó, de Wilder előbb egy önkéntes címvédés keretén belül az angol Tyson Fury-val fog megküzdeni novemberben, így addig is másik ellenfél után néz Breazeale, aki tavaly novemberben lépett utoljára szorítóba.

Úgy tűnik, hogy Breazeale a WBC Silver övének birtokosát Dillian Whyte-t szemelte ki. Whyte korábban kapott egy lehetőséget a WBC-től, hogy megküzdjön Luis Ortiz-al, azért, hogy a győztes megküzdhessen Breazeale-val. (Mellesleg a WBC ranglistáján Whyte az első helyen áll, Ortiz a második és Breazeale csak a harmadik helyen áll.) Whyte-nak és promóterének, Eddie Hearn-nek ez a verzió nem tetszett, így inkább a WBO irányába indultak el, hogy világbajnoki címért küzdhessen Whyte. Úgy tűnik ez az irány sikeresebbnek tűnik, mert a WBO elrendelte a kötelező címvédést Anthony Joshua-nak. A WBO ranglistáján jelenleg az első helyen az az Alexander Povetkin áll, aki szeptemberben megküzd Joshua-val, a második helyen pedig Dillian Whyte, így nagy esélye van egy címmeccsre a WBO-nál.

Breazeale szerint a rajongók szeretnék látni őket egymás ellen, de Whyte lehetőségeit figyelembe véve nem sok esély van a Breazeale – Whyte meccsre, hisz minek pazarolná az idejét és energiáját az amerikaira, ha legközelebb már akár világbajnoki címért is bunyózhat Whyte.

Komment