Augusztus 25. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság – 5. nap

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A hétvége első napján öt magyar ökölvívónak szurkolhattunk az Ifjúsági Világbajnokságon. Egy férfi versenyzőnk Fehér Koppány (+91 kg) és négy hölgy versenyző Matesz Viktória (57 kg), Hámori Luca (60 kg), Villás Veronika (64 kg) és Ambrus Viktória (69 kg) lépett ma szorítóba piros-fehér-zöld színekben. Ma is voltak bravúros győzelmek és sajnálatos vereségek is, de továbbra is büszkék lehetünk a fiatalokra, akik mindent megtesznek a győzelemért.

Elsőként a +91 kg-os mezőnyben induló Fehér Koppány lépett szorítóba a magyarok közül. Koppány egy horvát ellenfelet kapott, Josip Biletic-et. A horvát bokszolót az aranyéremre is esélyesnek tartották, de most beletört a bicskája a magyar fiúba. A mérkőzés győztese Koppány volt, aki így értékelte a meccset: “Kombinatívabb, gyorsabb volt a horvát srác, mint az Eb-n, de az első menetet kivéve sikerült megvalósítani mindent, amit elterveztem. Ilyenkor az ember próbálja kizárni a külvilágot, mégis végig hallottam a magyar szurkolókat, köszönöm nekik a biztatást! A java padig csak most jön!”

A hölgyek között Matesz Viktória (57 kg) nyitotta a sort magyar részről. Viktória egy nagyon kemény ellenfelet kapott az indiai Sakshi Ghanghas személyében. Az indiai hölgy már juniorként is szerzett világbajnoki címet és tavaly ifjúsági világbajnok is volt, így címvédőként érkezett hazánkba. Sajnos Viki vereséget szenvedett.

Sajnos Hámori Luca sem járt sikerrel az angol Caroline Dubois ellen, egyhangú pontozással Dubois nyert. Lucára rá is számoltak, bár ezt ő nem tartotta igazságosnak. “Azt hiszem, sikerült meglepnem az ellenfelemet a kontraboksszal, mert nem ez a szokásos taktikám. Igazságtalannak tartottam, hogy rám számoltak, nem ütött meg Caroline, de ez van, legközelebb még erősebb leszek.”

A tegnapi nap folyamán Koppány mellett még egy továbbjutónk volt a 64 kg-os mezőnyben induló Villás Veronika. Veronika nagyszerű bunyóval, egyhangú pontozással verte a tádzsik Idimoh Holova-t. Veronika a tavalyi ifjúsági világbajnokságon már egyszer megverte Holova-t így tudta, hogy mire számíthat ellenfelétől. “Volt rajtam egy kis teher, mert tavaly már megvertem egyszer, így elvártam magamtól a győzelmet, de ugyanúgy bokszoltam ellene, mint legutóbb, és ez szerencsére bejött. Ha minden igaz, olasz ellenfél lesz a következő, remélem ott is hasonló buzdítást kapok mint most, mert óriási erőt adott, köszönöm mindenkinek!”

Ambrus Viktória (69 kg) volt a negyedik magyar hölgy, aki tegnap szorítóba lépett. Sajnos neki sem sikerült a továbbjutás, megosztott pontozással angol ellenfele, Paige Goodyear győzött. Ambrus Viktória az ötödik helyen zárta a világbajnokságot.

A vasárnapi napon a délben kezdődő etapban lép szorítóba Petrovics Gabriella (75 kg), a délután öt órakor kezdődő etapban pedig Orbán Adrián (60 kg) és Barbosu Tibor (69 kg).

Komment