Augusztus 24. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság – 4. nap

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A pénteki napon négy magyar fiúért szurkolhatott a Duna Arénába kilátogató közönség. Panaszra most sem lehetett okunk a négy fiúból ketten ismét tovább jutottak. A délben kezdődő etapban lépett szorítóba Orbán Adrián (60 kg), Danyi Dániel (64 kg) és Egervári Richárd (81 kg), a délután öt órakor kezdődő szakaszban pedig Barbosu Tibor (69 kg).

Orbán Adrián már második alkalommal mérette meg magát a világbajnokságon és ismét győzedelmeskedett. Első mérkőzésén egy kirgiz bunyóst búcsúztatott, most pedig egy ukrán fiú ellen szerepelt jól. Adrián nagyszerű bunyóval 4:1-es arányban nyerte meg a mérkőzését és tovább jutott a legjobb nyolc közé. A magyar fiú legközelebb vasárnap lép szorítóba az üzbég Asadkhuja Muydinkhujaev ellen. Adrián így értékelte utólag a meccsét: “Nagyon élveztem a bokszot, szerencsére nem feküdt a stílusom az ukrán srácnak. A harmadik menetben már eléggé elfáradtam, de a szívem és a szurkolók vittek előre. Óriási érzés volt!”

A 64-kg-osok mezőnyében induló Danyi Dániel és a 81 kg-os Egervári Richárd sajnos nem jutott tovább.

A délutáni szakaszban ringbe lépő Barbosu Tibor szintén már másodjára lépett szorítóba a Duna Arénában és újból az ő kezét emelték magasba a mérkőzés végén. Tibor 5:0-s pontozással egyértelmű győzelmet aratott indiai ellenfele ellen és ő is a legjobb nyolc között léphet legközelebb szorítóba vasárnap egy kazah bunyós ellen. “A legutóbbi meccsemen elkapkodtam az első menetet, de tanultam a hibámból, most próbáltam lazábban bokszolni az első menetben, hogy ne savasodjak be, aztán a második-harmadikkal nem volt gond, de maradt még bennem erő a folytatásra is.”

A mai napon Fehér Koppánynak (+91 kg), Matesz Viktóriának (57 kg), Hámori Lucának (60 kg), Villás Veronikának (64 kg), Ambrus Viktóriának (69 kg) szurkolhatunk!

Komment