Wilder azt állítja, hogy sérült kézzel állt ki Fury ellen

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Nem egészen egy héttel azután, hogy a Deontay Wilder – Tyson Fury világbajnoki címmérkőzés vitatható döntetlennel zárult máris jön az utólagos magyarázkodás. Mondjuk érthető, miután a címvédő éppen csak, hogy megúszta, hogy elveszítse az övét. Fury-ék az egyik pontozóbírót hibáztatják a végeredményért, Wilder rajongói pedig azt reklamálják, hogy Fury időn túl kelt fel a második leütésből. Most pedig maga a WBC világbajnok Deontay Wilder állt elő egy magyarázattal, hogy miért is nem tudott nyerni.

Wilder azt állítja, hogy 12 héttel az edzőtábor előtt egy sparringolás közben eltört a jobb keze, amit meg is kellett műteni, ezért nem volt 100%-os formában a múlt heti meccsen. Ezért nem is indított annyi jobb kezes ütést, mint amennyit általában szokott, mert félt tőle, hogy ismét megsérül.

„Tyson Fury a legjobbját tudta nyújtani, amíg én csak a felét. Csak tettem, amit tennem kellett. Ez az én hibám. Magamat hibáztatom. 12 héttel a tábor előtt eltörtem a kezemet. Nem keresek kifogásokat. Az emberek nem tudták ezt. A táborban is alig használtam a jobb kezemet, megkérdezhetik a sparring partnereimet.”

Az tény, hogy Wilder arcán óriási megkönnyebbülés látszott, amikor kihirdették a döntetlen eredményt. Nem kezdett el reklamálni vagy hőzöngeni, hogy miért nem nyert. Talán ezért is, mert tudta, hogy nem volt 100%-os a fizikális állapota és örülhet a döntetlennek.

Kicsit talán „izzadtságszagúnak” tűnik ez a magyarázkodás, de ha valóban eltört a keze az azért elég komoly sérülés ahhoz, hogy okot adjon az elvárttól gyengébb teljesítményre. Ráadásul Wilder-nek ez már nem az első sérülése a jobb kezében, már többször műtötték és 2009-ben még fémlapokat is tettek a karjába.

Reméljük sikerül megszervezni a visszavágót és akkor már 100%-os állapotban lesz mindkét bunyós, és egy még jobb meccset láthatunk majd. A második meccsre akár már a jövő év első felében sor kerülhet. Konkrétumok még nincsenek, de Wilder azt nyilatkozta, hogy mielőbb szeretné a visszavágót. Ő be akarja bizonyítani, hogy meg tudja verni Fury-t, az angol bunyós meg megérdemli a visszavágót.

Komment