Dmitry Bivol is bejelentkezett Canelo-nál: „Ha igazi kihívást akar, küzdjön velem szeptemberben!”

Fotó: Dmitry Bivol – PuzzlePix Fotóügynökség

Napok, sőt lassan már hetek óta arról lehet olvasni, hogy vajon ki lesz a középsúlyú IBF/WBC/WBA Super világbajnok Saul „Canelo” Alvarez következő ellenfele. Canelo menedzsmentje leginkább a félnehézsúlyú WBO világbajnok Sergey Kovalev-ot szeretné, de ezt nem lesz egyszerű tető alá hozni. A DAZN pedig vagy Golovkin-t vagy Kovalev-ot. Harmadik opcióként ott van még a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade is, de Canelo-nak nem fűlik hozzá a foga, sem Golovkin-hoz. Az idő fogy és lassan elő kell állni egy névvel, ha szeptember 14-én bunyózni akar Canelo.

Most egy újabb jelölt, vagyis inkább önjelölt is feltűnt a színen méghozzá egy másik félnehézsúlyú világbajnok, a WBA (rendes) bajnok Dmitry Bivol (16-0; 11 KO). Az orosz elmondta, hogy ő Kovalev-val ellentétben fiatal, ráadásul veretlen és világbajnok, minden adott ahhoz, hogy kiálljon Canelo-val. Bivol akár nagyközép- akár félnehézsúlyban hajlandó lenne megküzdeni a mexikóival, ráadásul mindketten a DAZN-nal vannak szerződésben ez megkönnyítené a megállapodást.

Bivol elmondása szerint nagy csatákat akar és szeretne címet egyesíteni a többi félnehézsúlyú világbajnokkal, de egyelőre senki nem reagált a megkeresésére. Viszont addig sem akar egyhelyben ülni, harcolni akar, őt az anyagiak sem érdeklik.

Egy Bivol elleni meccsre nyilván nem lenne akkora érdeklődés, mint egy Kovalev vagy Golovkin elleni meccsre. Valószínűleg még az Andrade elleni meccs is nagyobb nézettséget hozna, hisz az USA-ban Bivol még nem igazán ismert bunyós hiába a világbajnoki cím és a veretlenség. Viszont tartalék tervnek jó lehet hisz a négy nagy szervezet egyikének a világbajnoka és ugyanazon a platformon bunyóznak. Rocky Fielding-nél pedig biztosan nehezebb ellenfél lenne Canelo-nak.

Komment