Kovalev szerint ő a legjobb félnehézsúlyú és Canelo legyőzésével ezt be is bizonyítja

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Miután kiderült, hogy Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) félnehézsúlyban is világbajnoki címet akar szerezni és ezt a WBO világbajnok Sergey Kovalev (34-3-1; 29 KO) ellen szeretné megtenni elég sok kritika érte. A kritikák nagy része arról szólt, hogy Kovalev a „leggyengébb” a mostani félnehézsúlyú világbajnokok közül ezért választotta őt Canelo. Canelo szerint viszont pont, hogy Kovalev a legkeményebb a bajnokok között és őt legyőzni igazi dicsőség lenne számára.

Ebben, már mint abban, hogy ő a legjobb félnehézsúlyú Kovalev is egyetért és szerinte Canelo legyőzésével ezt bizonyítani is fogja. Majd utána címet szeretne egyesíteni Artur Beterbiev-vel az IBF/WBC világbajnokkal. Ezt viszont csak akkor teheti meg, ha győz szombaton, ha veszít talán már nem kerül világbajnoki cím közelébe.

Kovalev egy interjúban elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik a már sokat emlegetett taktikától, hogy testen próbálja meg legyőzni őt Canelo. Majd mosolyogva megmutatta a közöttük lévő magasságkülönbséget, ami tény, hogy nem kevés, de Rocky Fielding még Kova-nál is magasabb volt, mégse ment vele semmire.

Ráadásul a félnehézsúly Kovalev-nak hazai pálya, a mexikóinak két súlycsoportot kellett fellépnie, és az, hogy ez a plusz súly mennyiben fogja hátráltatni Canelo-t még nem lehet tudni. Nyilván könnyebbség volt számára, hogy nem kellett fogyasztania, de éles helyzetben, hosszabb távon még nem próbálta ki magát plusz 5-7 kg-val. Elmondása szerint jól érzi magát ebben a súlyban és nem tervezi, hogy a mérlegelés után még sokat magára pakol, mert szerinte a sok súly nem ad neki plusz erőt, most gyors és erős, ezt nem akarja elveszíteni. Viszont szerinte az orosz a meccs napján már legalább 190-195 font lesz, így akár 8-10 kg-val is nehezebb lehet, ami viszont számára a normális súly.

Mindenesetre mindketten elszántak hisz a tét nagy, nemcsak a világbajnoki cím miatt, hanem presztízskérdés is, hisz mindketten nagynevű bunyósok, nagy skalp lesz legyőzni a másikat bármelyikük is győz.

Komment