Ki lesz Canelo következő ellenfele? – Jaime Munguia is felkerült a listára

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Egy újabb névvel bővült Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) lehetséges ellenfeleinek listája. A tervek szerint szeptember 14-én lépne legközelebb szorítóba a középsúlyú IBF/WBC/WBA Super világbajnok, de ez még függ az ellenfél személyétől is. Canelo számára fontos a szeptemberi dátum. A Golden Boy Promotions elnöke, Eric Gomez szerint a mexikói ragaszkodik hozzá, hogy a Mexikói Függetlenség Napja ünnepén lépjen szorítóba. Az ellenfél személye továbbra is kérdéses és ahogy közeledünk szeptemberhez ez a lista nemhogy rövidebb, de egyre hosszabb lesz.

Korábban már írtunk róla, hogy a félnehézsúlyú WBO világbajnok Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) is a listán van és állítólag már egy ajánlatot is tett De La Hoya az orosznak, aki nem volt elragadtatva tőle. Állítólag rendkívül alacsony volt az összeg, amit ajánlottak a meccsért. Konkrét összeget nem mondtak, csak annyit, hogy kevesebb, mint amit Jarrell Miller-nek ajánlottak (6,5 millió dollár) Anthony Joshua ellen. Ez még nem zárja ki, hogy nem kerül sor erre a meccsre, ez az összeg még nőhet, attól függ mennyire fontos Canelo-nak ez a meccs.

Kovalev-on kívül másnak is tett ajánlatot Oscar De La Hoya, mégpedig a WBO nagyváltósúlyú, szintén mexikói világbajnoknak Jaime Munguia-nak (33-0; 26 KO). Fernando Beltran, aki De La Hoya-val közösen promótálja Munguia-t elmondta, hogy szívesen vállalnák a meccset. Ha Munguia lesz a befutó vélhetően középsúlyban lesz a meccs, mert Canelo nem valószínű, hogy lemenne nagyváltóra és Munguia is már tervezi egy ideje, hogy feljebb lép egy súlycsoportot. Talán ez az a meccs, amit a legkönnyebb lenne tető aláhozni tekintve, hogy mindketten a Golden Boy Promotions bunyósai, mindketten a DAZN-nál vannak, sőt mivel két mexikói bunyósról van szó valószínűleg nem kis érdeklődést hozna ez a meccs a Mexikói Függetlenség Napja ünnepén. Ugyanakkor erre a meccsre van a legkisebb esély, hisz sok érdeke nem fűződik ehhez a meccshez Canelo-nak karrierje szempontjából.

További lehetséges ellenfél még a nagyközépsúlyú WBA Super világbajnok Callum Smith (26-0; 19 KO), így Canelo győzelme esetén a WBA rendes nagyközépsúlyú világbajnoki címe mellé begyűjthetné a WBA Super bajnoki címét. Középsúlyban pedig jó pár kihívója akadna Canelo-nak, ott van például a WBC most már teljes jogú világbajnoka Jermall Charlo (29-0; 21 KO) vagy a WBO világbajnok Demetrius Andrade (28-0; 17 KO). Közülük az Andrade elleni meccsnek lenne értelme, mert Canelo lehetne a középsúly vitathatatlan bajnoka. Végül, de nem utolsó sorban pedig a régi rivális Gennady Golovkin (39-1-1; 35 KO), valószínűleg ezt a meccset szeretné a legkevésbé Canelo, ezt már többször elmondta, viszont a DAZN pedig ezt szeretné a legjobban.

Már csak 10 hét van az ikonikus dátumig, szóval hamarosan minden bizonnyal kiderül ki lesz végül a befutó.

Komment