Vajon mit választ Wilder? Egy Fury elleni visszavágó Angliában vagy egy Joshua elleni címegyesítő meccs

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Mint ismeretes a két nehézsúlyú bunyós Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) és Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) a múlt hétvégén csapott össze Los Angelesben, ahol végül egy vitatható pontozás után döntetlennel zárult a mérkőzés. Abban most nem szeretnénk állást foglalni, hogy ki érdemelte volna meg a győzelmet, de az tény, hogy eléggé vitatható volt a döntés és leginkább Wilder örülhet a döntetlennek, mert így továbbra is ő maradt a WBC nehézsúlyú világbajnoka. Kérdés az, hogy hajlandó-e ismét kiállni Fury-val és, ha igen, akkor az USA-ban vagy Angliában? Fury egyértelműen szeretne egy visszavágót és igazából Wilder sem zárkózott el előle, de akár választhatja az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) elleni címegyesítő mérkőzést is.

A korábban felvázolt forgatókönyvek nem igazán számoltak azzal, hogy döntetlen lesz a mérkőzés. Az egyik verzió az volt, ha Fury nyer, akkor mindenképp lesz visszavágó, mert a szerződésben is volt egy azonnali visszavágóval kapcsolatos záradék amennyiben Wilder veszít. A másik verzió pedig az volt, hogy Wilder nyer és akkor megpróbálnak megegyezni Joshua menedzsmentjével a címegyesítő mérkőzésről. Most azonban választás előtt áll, hogy ki ellen szeretne legközelebb küzdeni az amerikai.

Fury csapata felvetette az ötletet, hogy Angliában kellene megrendezni a visszavágót. Fury szeretné, ha végre hazai pályán, Manchesterben küzdhetne. Természetesen Fury-ék vitatják a szombati meccs végeredményét, az angol bunyós úgy érzi, hogy ő győzött és az egyik pontozóbíró elvette tőle a meccset. Konkrétan Alejandro Rochin pontozóbírót nevezte meg, aki 115-111-re pontozta a meccset Wilder javára. Fury követelni fogja a vizsgálatot és, hogy örökre tiltsák el az USA-ban élő, egyébként mexikói születésű bírót, valamint az azonnali visszavágót is.

Shelly Finkel, Wilder egyik menedzsere egyébiránt úgy nyilatkozott, hogy jó esély van a visszavágóra, amire akár a szigetországban is sor kerülhet, minden csak az anyagiakon múlik. Mondjuk Finkel a sorrendről már nem beszélt, hogy előbb Fury aztán Joshua vagy épp fordítva. Minden azon múlik, hogy Eddie Hearn, Joshua promótere milyen ajánlattal áll elő.

Wilder azt nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy számára a Joshua elleni címegyesítő mérkőzés fontosabb, mint a Fury elleni visszavágó. Az az elsődleges célja, hogy egyesítse a világbajnoki címeket, de nincs ellenére a visszavágó sem. Valószínűleg azon múlik majd a választása, hogy ki kínál több pénzt.

Hearn állítólag a héten utazik Los Angelesbe, hogy tárgyaljon a részletekről. Az angol promóter úgy nyilatkozott, hogy szerinte most még jobb alkupozícióban vannak, mint a Fury meccs előtt, mert az egész világ láthatta Wilder teljesítményét szombaton. Hearn-t meglepte Fury teljesítménye és a véleménye szerint neki kellett volna megnyernie a meccset. Őszintén így gondolhatja Hearn, mert most már Fury nevét is a lehetséges ellenféljelöltek között sorolta fel, amennyiben nem tudnak megállapodni Wilder-rel. Pedig Hearn részéről eddig egyszer sem merült fel Fury, mint Joshua lehetséges ellenfele jövő áprilisban.

Komment