David Price is Tyson Furyt akarja

Fotó: David Price – Europress Fotóügynökség

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Tony Bellew, Joseph Parker és Luis Ortiz is szívesen megküzdene a nemrég visszatért Tyson Furyval. Most akadt egy újabb kérője Furynak a szintén angol David Price (22-5; 18 KO) személyében.

David Price legutóbb március 31-én lépett ringbe az ellen az Alexander Povetkin (34-1; 24 KO) ellen, aki a tervek szerint a WBA, WBO, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua ellen lép ringbe legközelebb. Price akkor az első három menetben szépen tartotta a lépést az orosszal, sőt a harmadik menet végén még meg is lepte Povetkint, de végül az ötödik menetben kiütéssel szenvedett vereséget. A korábban nagy reménységnek tartott olimpiai bronzérmes Price hiába is próbálkozik, nem tud a nehézsúly élmezőnyében helytállni, de azért a visszatérő Fury ellen kipróbálná magát. Price elmondta, hogy már korábban is volt róla szó, még Fury eltiltása és visszavonulása előtt, hogy összecsapnak. Akkor nem sikerült összehozni a meccset, de ő továbbra is hajlandó lenne ringbe lépni az egykori nehézsúlyú világbajnok ellen. Price szerint a menedzsmentje őszre egy nagy meccset tervez neki és a Fury elleni meccs biztos annak számítana, annak ellenére is, hogy még csak nemrég tért vissza és még korán sincs csúcsformában a „Cigány király”. Price biztos benne, hogy nagy lenne az érdeklődés a szigetországban kettejük meccse iránt.

Tyson Fury (26-0; 19 KO) idén júniusban tért vissza egy hosszú kihagyás után. Ugyan a visszatérő meccsét megnyerte Sefer Seferi ellen, de a ringben mutatott teljesítménye annyira nem volt meggyőző. Részben az ellenfél választás miatt, részben Fury exhibicionizmusa miatt a júniusi meccs inkább volt egy kabaré részlet, mint ökölvívó mérkőzés. Legközelebb pedig augusztus 18-án fog ringbe lépni Belfastban. A következő ellenfelét ugyan még nem tudni, de remélhetőleg azért méreteiben és kvalitásaiban is már közelebb fog állni Furyhoz, mint előző ellenfele. Price-nak pedig július 27-re van kiírva meccs, bár még ott sem tudni az ellenfelet. Így, ha a naptárat nézzük még akár az idei évbe beleférhetne egy Tyson Fury – David Price meccs. Ráadásul mindkét bunyóst az MTK Global menedzseli, így még könnyebb lenne összehozni házon belül egy összecsapást.

Komment