Július 7. Jose Ramirez VS Danny O’Connor – WBC kisváltósúlyú címmérkőzés

Fotó: Jose Carlos Ramirez – Europress Fotóügynökség

A hétvége folyamán egy jelentősebb gála lesz az Egyesült Államokban. A kisváltósúlyú WBC világbajnok Jose Carlos Ramirez (22-0; 16 KO) igyekszik megvédeni nemrég szerzett világbajnoki övét a szintén amerikai Danny O’Connor-al (30-3; 11 KO) szemben a kaliforniai Fresnoban.

A Terence Crawford súlycsoport váltása miatt megüresedett WBC övet idén márciusban szerezte meg a veretlen Ramirez, akkor Amir Imam-ot győzte le egyhangú pontozással. A korábbi hírek szerint Ramirez-nek a WBC interim bajnoka, Regis Prograis ellen kellett volna megküzdenie, de már a címszerzés után Ramirez promótere, Bob Arum azt nyilatkozta, hogy előbb küzdjenek meg mindketten egy másik ellenféllel és csak utána találkozzon a WBC két bajnoka. Úgy tűnik úgy is lett, ahogy Arum szerette volna, mert Prograis jövő héten lép ringbe Juan Jose Velasco ellen.

Ramirez tehát első címvédésére készül, ami ráadásul szinte hazai pályán lesz, mert Fresno-tól nem messze született a bajnok. Ez még jobban motiválja az újdonsült világbajnokot, hisz rokonai, barátai és rajongói előtt léphet először világbajnokként a szorítóba. A meccs érdekessége, hogy Ramirez edzőt váltott a cím megszerzése óta és a legendás Freddie Roach helyett már Roberto Garcia-val készül. Ramirez elmondta, hogy úgy érezte váltania kell, mert Roach túl sok bunyóst edz és így nem jut elég figyelme rá. Új edzője nagy jövőt jósol Ramirez-nek, szerinte minden adottsága meg van, hogy szupersztárrá váljon. Garcia szerint jól felkészült és nagyon jó állapotban van, Mikey Garcia-val is többször sparringolt, kétség sem fér a szombati győzelméhez.

Nemcsak új edzője, de a fogadóirodák szerint is Ramirez a meccs esélyese. A 33 éves, balkezes Danny O’Connor ugyan nem szégyenkezhet a mérlege miatt, hisz 33 profi mérkőzéséből mindössze hármat veszített el. Ugyanakkor ő csak a 13. helyet foglalja el a WBC rangsorában. Ő is elmondta, hogy tisztában van vele, hogy nem ő a meccs esélyese, de már a lehetőségért is hálás és mindent elkövet majd a győzelemért. O’Connor tíz éves profi karrierje során már többször döntött úgy, hogy abbahagyja az ökölvívást és egyszer sem jutott még el odáig, hogy világbajnoki címért bunyózhasson. Természetesen szeretne nyerni, de számára az a legfontosabb, hogy fiatal tanítványai büszkék lehessenek rá.

Komment