Augusztus 18. Belfast: Frampton vívja a főmeccset, de Fury és Wilder csinálja a „műsort”

Fotó: Carl Frampton (b) – Europress Fotóügynökség

Ma este Belfastban egy nagyszabású szabadtéri ökölvívó gálát rendeznek a Windsor Parkban, ahol elviekben Carl Frampton-é lenne a főszerep, de nem meglepő módon nem róla szólnak a hírek. A gála szereplői között ott van a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury aki megosztó személyiségével kicsit „kisajátította” a gálát és ebben nagy szerepet vállal leendő ellenfele a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder is. De előbb kicsit a gála két címmérkőzéséről:

A belfastiak büszkesége, a WBO pehelysúlyú interim bajnoka, Carl Frampton (25-1; 14 KO) igyekszik megvédeni interim övét, most épp az ausztrál Luke Jackson (16-0 ,7 KO) ellen. Frampton előző mérkőzésén a legendás filippínó bunyóst, Nonito Donaire-t verte meg egyhangú pontozással és szerezte meg az ideiglenes övet. Természetesen az Frampton célja, hogy ő legyen a WBO teljes jogú pehelysúlyú világbajnoka, ehhez pedig közelebb kerülhet, ha legyőzi Jackson-t. Jackson után végre talán már a WBO világbajnok Oscar Valdez-el küzdhet legközelebb, de az IBF világbajnok Josh Warrington neve is felmerült. Frampton elmondta, hogy most Jackson-ra koncentrál, aki megígérte, hogy nem lesz könnyű dolga Frampton-nak, sőt azt ígérte, hogy megveri. Frampton már két súlycsoportban is szerzett világbajnoki címet. Korábban az IBF és a WBA Super kispehelysúlyú (nagyharmatsúlyú) világbajnoka volt, majd pehelysúlyban a WBA Super övét is birtokolta, de a Leo Santa Cruz elleni visszavágón azt elveszítette, idáig ez az egyetlen veresége. Egyébként egy Santa Cruz elleni harmadik mérkőzés is már többször szóba került, szívesen visszaszerezné WBA övét Frampton.

A gála másik címmérkőzésén a nicaraguai Cristofer Rosales (27-3; 18 KO) igyekszik megvédeni WBC légsúlyú világbajnoki övét, amit idén áprilisban szerzett meg. Ellenfele egy kétszeres olimpiai bronzérmes, szintén belfasti illetőségű bunyós lesz Paddy Barnes (5-0; 1 KO) személyében. Barnes mondhatni még csak ízlelgeti a profik világát, hiszen ez még csak a hatodik mérkőzése lesz, de máris világbajnoki címért bokszolhat. Barnes szépen menetel előre a profik között, harmadik mérkőzésén már megszerezte a WBO Európa-bajnoki címét, majd előző meccsén a WBO Interkontinentális övét is begyűjtötte. Ma este akár már világbajnok is lehet hazai közönség előtt.

A két címmérkőzés után térjünk is vissza a „Belfast-i cirkusz” főszereplőire. Arról már sokszor írtunk, hogy Tyson Fury-nak (26-0; 19 KO) ez lesz a második mérkőzése a visszatérését követően. Ma este Francesco Pianeta (35-4-1; 21 KO) ellen bunyózhat, aki megküzdött már jó pár kemény nehézsúlyú bunyóssal például azzal a Vladimir Klitschko-val (Pianeta TKO-s vereséget szenvedett), akitől Fury elvette a világbajnoki öveit. A balkezes Pianeta ugyan nem tartozik a nehézsúly élmezőnyébe, de azért okozhat meglepetést Fury-nak, akinek kötelező jelleggel meg kell vernie az olasz származású német bunyóst. Ez nem is kérdés, hisz ő már a WBC világbajnok Deontay Wilder elleni meccsről beszél, de előbb győznie kell Belfastban. Elviekben még az idén megküzdhet egymással Wilder és Fury és, ha minden igaz ezt hivatalosan is bejelentik a szombati meccset követően. A helyszínen „szurkol” majd Wilder is, aki már a mérlegelésen csinált egy kis showműsort. Miközben Tyson Fury mérlegelt Wilder magára vonta a figyelmet egy kis kiabálással, aminek az lett a vége, hogy Fury édesapja nem hagyta szó nélkül és a biztonságiak illetve Fury csapat fogta vissza az idősebb Fury-t, hogy ne legyen gond. Ezt még Tyson Fury mosolyogva nézte végig, majd a mérlegelés után ők is szócsatába keveredtek, de nem történt semmi atrocitás, csak mindkét bunyós hozza azt a szerepet, amit elvárnak tőlük. Az este folyamán a WBO középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders (aki köztudottan jó barátja Fury-nak) is kivette a részét a buliból és egy étteremben egy darab sült csirkét vágott Wilderhez, majd Wilder csapatának két tagja ezután megkergette Saunders-t. Arról nincs hír, hogy utol érték-e Saunderst. 🙂

A videó ugyan elég rossz minőségű, de azért a vicc kedvéért megmutatjuk 🙂

Komment