Július 20. London: Whyte – Rivas, Chisora – Szpilka

Fotó: Dillian Whyte – Oscar Rivas – PuzzlePix Fotóügynökség

Igazán jónak ígérkező gálát hozott össze a Matchroom Boxing holnap estére a londoni O2 Arena-ba. Az este a nagyobb súlycsoportokat kedvelőknek fog igazán kedvezni, mert a kiírás szerint 5 nehézsúlyú-, 2 cirkálósúlyú- és 1 félnehézsúlyú mérkőzés lesz, meg egy kisváltósúlyú. A gálát élőben közvetíti majd a Sport2 csatorna este 21 órától.

Az este főmérkőzését Dillian Whyte (25-1; 18 KO) vívja majd Oscar Rivas (26-0; 18 KO) ellen. A meccs tétje pedig nem más, mint a WBC nehézsúlyú interim öve, így elvileg a győztes lesz a WBC világbajnok kötelező kihívója. De mint tudjuk ez még nem garancia semmire a WBC-nél. Whyte már jó ideje a szervezet Silver bajnoka és a ranglista vezető mégsem kapott eddig lehetőséget, hogy a világbajnoki címért bunyózhasson. Mindenesetre a kötelező kihívói pozíció a győztesé lesz, innen már csak egy lépés a címmeccs, csak kérdés, hogy mekkora lépés. A veretlen Rivas kemény ellenfélnek ígérkezik és Whyte nem engedheti meg magának, hogy begyűjtsön egy vereséget, különben sosem jut el egy világbajnoki címmeccsig.

Rajtuk kívül szorítóba lép még Whyte korábbi ellenfele Dereck Chisora (30-9; 21 KO) is. Chisora szombaton a korábbi világbajnoki kihívó Artur Szpilka (22-3; 15 KO) ellen lép szorítóba. Szintén ott lesz a gálán David Price (24-6; 19 KO) is, ő David Allen-el (17-4-2; 14 KO) küzd majd.

Cirkálósúlyban két WBA címvédő mérkőzés is lesz. Lawrence Okolie (12-0; 9 KO) tavaly február óta a WBA cirkálósúlyú Kontinentális bajnoka. Most szombaton ezt a címét igyekszik megvédeni az argentin Mariano Angel Gudino (13-2; 8 KO) ellen. A WBA cirkálósúlyú Interkontinentális bajnoka Richard Riakporhe (9-0; 8 KO) pedig Chris Billam-Smith (9-0; 8 KO) ellen véd címet.

Komment