Joseph Parker szívesen ringbe lépne Tyson Fury ellen

Fotó: Joseph Parker – Europress Fotóügynökség

A korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Joseph Parker (24-1; 18 KO) szívesen kipróbálná magát Tyson Fury (26-0; 19 KO) ellen. Parker az angol bunyós visszatérése kapcsán elmondta, hogy ő örül, hogy Furyt újra látni a ringben. Szerinte a „Cigány király” egy üde színfoltja a nehézsúlynak, izgalmat hoz a súlycsoportba. Egyedi és olykor bicskanyitogató stílusa sokak számára taszító lehet, de Parker szerint szükség van ilyen bunyósokra is.

Fury korábban többször kritizálta a jelenlegi nehézsúly elitjét, többek között Anthony Joshuat, Deontay Wildert és Parkert is, szerinte könnyedén megverné bármelyiküket. Erre reagált is Parker: „Azt gondolom, hogy Fury azt mond, amit akar vagy ami épp az eszébe jut. Nem hiszem, hogy ezeket tényleg komolyan gondolja. Ő úgy gondolja, hogy még mindig ő a legjobb, ő az, aki legyőzte a bajnokot (Vladimir Klitschko). Ha adódik egy lehetőség, hogy megküzdjek vele, szívesen állok elébe.”

Fury hosszú szünet után június 9-én tért vissza győzelemmel. A győzelem ugyan nem vitatható, hisz ellenfele Sefer Seferi nem állt ki az ötödik menetre, de a meccs képe még nem azt mutatta, hogy a régi Tyson Fury tért volna vissza. Az ellenfele semmilyen szempontból nem volt egy kaliber Furyval. Legközelebb augusztus 18-án láthatjuk újból Furyt, remélhetőleg már egy sokkal inkább hozzáillő bunyós ellen.

Parker legutóbb március 31-én lépett ringbe egy címegyesítő mérkőzésen az akkor IBO, IBF, WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua ellen. A meccset Joshua nyerte pontozással így begyűjtötte a meglévő övei mellé Parker WBO világbajnoki övét is. Legközelebb pedig a WBC Silver övének birtokosa, Dillian Whyte (23-1; 17 KO) ellen lép ringbe Parker július 28-án. Az új-zélandi bunyósnak ez lesz sorozatban a harmadik meccse Angliában és egyáltalán nincs ellen, hogy a negyedik is itt legyen Tyson Fury ellen.

Fury nagyon kapós lett mostanában, bár ő se fukarkodik a kihívásokkal. Legutóbb Tony Bellew és Luis Ortiz jelezte, hogy szívesen megküzdene Furyval. Fury pedig már szinte mindenkit kihívott, aki a nehézsúly élvonalába tartozik. Legutóbb épp Deontay Wildernek üzent megint: „Öt menet alatt megállítalak!” Fury annak kapcsán találta meg megint Wildert, hogy az amerikai bajnok azt nyilatkozta, hogy meg tudná verni a fiatal Mike Tysont. Mike Tyson ellen már biztos nem léphet ringbe Wilder, de egy másik Tysonhoz még lehet szerencséje.

Komment