Canelo három menet alatt megsemmisítette Fielding-et

Fotó: Rocky Fielding – Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Nem tartott sokáig a Rocky Fielding (27-2; 15 KO) – Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO) WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címmérkőzés. A meccset magyar idő szerint ma hajnalban tartották a New York-i Madison Square Garden-ben, ahol a középsúlyú világbajnok (WBC/ WBA Super) Canelo és a nagyközépsúlyú világbajnok (WBA) Fielding csapott össze. Canelo idén szeptemberben lett ismét középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin legyőzésével és meglepő módon máris súlycsoportot váltva, immáron harmadik súlycsoportjában is világbajnok lett.

A súlycsoportváltás mindenkit meglepett, de Canelo közölte, hogy a célja, hogy három súlycsoport világbajnoka legyen, utána középsúlyban folytatja pályafutását. Ehhez a nemrégiben világbajnoki címet szerző Rocky Fielding-et szemelte ki, aki nagyközépsúlyban talán a legkönnyebben verhető világbajnok volt. A méretkülönbség ellenére is szinte mindenki Canelo-t tartotta esélyesnek, és be is vált a jóslatuk.

Canelo könnyedén áthidalta a magasságbeli különbséget (12 centivel magasabb Fielding), végig ő irányította a küzdelmet. Fielding nem tudta kihasználni a hosszabb karjai nyújtotta előnyt, Canelo ütőtávján belül zajlott a küzdelem, aki kemény testütésekkel felőrölte az angolt. Már az első menetben letérdelt Fielding egy testütéstől és számolni kellett rá, majd a második menet végén ismét, a harmadik menetben pedig még kétszer és a mérkőzésvezető be is szüntette a küzdelmet. Így TKO-val győzött Canelo.

Hiába a magasságkülönbség, hiába a hosszabb karok Fielding-nek esélye sem volt a mexikói ellen. Így már a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címe is Canelo-é. Fielding elismerte a mérkőzést követően, hogy a jobb bunyós győzött, nem tudta távol tartani magától Canelo-t, aki nagyon jól helyezte az ütéseit és megfogta őt.

Komment