Joshua „könyörögni” is hajlandó, hogy megküzdjön vele Wilder

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik Anthony Joshua (22-0; 21 KO) nagyon kétségbe van esve az április meccse kapcsán, vagyis amiatt, hogy még mindig nem tudni ki lesz az ellenfele. Joshua ritkán szokott nyilatkozni, leginkább promótere Eddie Hearn az, aki a sajtóval tartja a kapcsolatot, de most Joshua is megszólalt. Mindenáron címet akar egyesíteni és ehhez csak Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) jöhet szóba, mivel már csak az ő WBC öve hiányzik Joshua gyűjteményéből (IBF/WBO/WBA Super), hogy a nehézsúly vitathatatlan bajnoka legyen.

Eddig Joshua menedzsmentje mondhatni kissé lekezelő módon állt Wilder-hez és anyagiak terén igen csak keveset ajánlottak neki a Joshua elleni meccsért. Legutóbb 70-30%-os részesedésről volt szó Joshua javára, annak ellenére, hogy Wilder 50-50%-os elosztást akar. Wilder ugyanakkor tudja, hogy lépéselőnyben van, mert választhat, hogy Fury ellen mérkőzik meg ismét vagy Joshua ellen egyesít címet. Joshua-nak pedig nincs sok választása, mert világbajnoki címe csak Wilder-nek van, hiába küzdhetne Whyte-tal, Chisora-val vagy Miller-el is akár.

Wilder azt mondta, hogy Joshua csapata „könyörög” neki a címegyesítő meccsért. Joshua válasza erre: „Könyörgök? Igen, könyörgök. Vitathatatlan világbajnok akarok lenni. Erre éhezem, szóval igen könyörgöm!”

Ugyanakkor tagadja, hogy kétségbe lenne esve és nem is üldözi Wilder-t, de hát azért úgy tűnik mégiscsak aggódik. Wilder a legfontosabb célpont és, ha megakarja szerezni, akkor jóval nagyobbra kell nyitni a pénztárcát, különben várhat rá.

Lehetséges célpontként még Tyson Fury-t (27-0-1; 19 KO) is megemlítette Joshua, akiről elmondta, hogy eddig azért nem került szóba, mert nincs semmilyen öve. Mondjuk Whyte-nak és Chisora-nak sincs világbajnoki öve szóval kicsit sántít ez az érvelés. AJ elmondta, ha nem jön össze a Wilder elleni meccs és a rajongók is ezt akarják, akkor jöhet akár Fury is.

Komment