Legkorábban júniusban lehet a Canelo – Saunders meccs

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalosan még be sem jelentették, de a terjedő koronavírus járvány miatt el is halasztották Saul „Canelo” Alvarez (53-1-2; 36 KO) szokásos, május eleji meccsét. A tervek szerint május 2-án, Las Vegas-ban lépett volna szorítóba Billy Joe Saunders (29-0; 14 KO) ellen. Ahogy említettük hivatalos bejelentés még nem történt a promóterek részéről a párosításról, de a külföldi sajtó kész tényként beszél róla, valamint az angol ellenfél Saunders is megerősítette.

Elvileg a héten kezdték volna meg az összecsapás promótálását egy sajtókörúttal, de érthető okokból ez most elmarad. A koronavírus miatt az USA-ban sem lehet bizonytalan ideig rendezvényeket szervezni, így nem lehet megmondani pontosan mikor kerülhet sor rá. A legoptimistább tervek szerint júniusban lehet legkorábban a gála Las Vegas-ban. Jelen pillanatban a Las Vegas-i szállodák jó része nem fogad vendégeket május 1-ig, így semmiképp nem tudnak tervezni a május 2-i dátumra mérkőzést. Hivatalos bejelentés valószínűleg nem is lesz, amíg nem kezd konszolidálódni a helyzet és nem lehet tervezni. A zárt kapus mérkőzés pedig kizárt.

Van olyan amerikai hírportál, ami azt sem tartja kizártnak, hogy a csúszás miatt nem is lesz megtartva ez a meccs. Mert állítólag Canelo másik szokásos időpontjában szeptember közepén jöhet a Canelo – GGG3, ami valószínűleg nagyobb érdeklődést hozna a bokszrajongók körében, mert a felmérések szerint az amerikaiak nem igazán kíváncsiak Saunders-re, leginkább csak az angol rajongókat érdekelné, de mivel az USA-ban lenne a meccs ez nem jó jel. Így, ha nagyon kitolódik a Saunders elleni meccs, akkor észszerűbb, ha meg se tartják, mert a Golovkin elleni újabb harc minden téren, anyagilag is többet hozna.

Komment