A BOX TV közönségszavazásán Egedi Renátó lett az év profi magyar ökölvívója

A BOX TV november elején indított egy közönségszavazást, melyben arra voksolhattak az olvasók, hogy szerintük ki volt a 2018-as év profi magyar ökölvívója. Az ökölvívást szeretők egy illusztris tíz fős listából választhattak, melyben a jelenlegi hazai profi ökölvívás krémjét válogattuk össze. A közel egy hónapon át tartó szavazást a Felix Promotion fiatal ökölvívója Egedi „Ewing” Renátó nyerte. A szavazás eredménye kapcsán beszélgettünk Renátóval arról, milyennek látja az idei évét és hogyan tervezi a jövőt.

Fotó: Dr. Bajkai István, Egedi Renátó, Aradán János – BOX TV

Renátó 2014-ben állt profinak, azóta tizenhét profi mérkőzése volt, ebből 14 győzelem (6 KO), 1 vereség és 2 döntetlen a mérlege. Hozzá kell tenni, hogy 2016 novembere óta zsinórban 10 győzelme volt és begyűjtötte a WBO Ifjúsági bajnoki címét nagyközépsúlyban, valamint az év elején a Magyar bajnoki címet is.

Az idei évet, tehát ahogy említettük rögtön egy Magyar bajnoki cím begyűjtésével kezdte Renátó. A februári meccsen Krammerstodter Márkot győzte le technikai KO-val, Márk az ötödik menetet követő szünetben feladta a küzdelmet, nem folytatta tovább. Tehát egy tökéletes kezdéssel indította a 2018-as szezont Renátó. Összesen három mérkőzése volt idén a fiatal bunyósnak és mindhárom alkalommal győztesként hagyhatta el a ringet. Májusban és novemberben is külföldi ellenfelet kapott, akiket meggyőző fölénnyel, minden menetet megnyerve, egyhangú pontozással győzött le. Tehát összességében egy sikeres éven van túl.

„Az év eleje úgy indult, ahogy terveztük, egy címmeccsel indítottunk, amit meg is nyertem. Utána májusban bunyóztam legközelebb, majd jött a nyári szünet. Az év második felében is az volt a terv, hogy két meccsem lesz, egy szeptemberben és egy novemberben, de sérülés miatt ez sajnos meghiúsult. Az őszi szezonban csak novemberben tudtam bunyózni, így van egy kis hiányérzetem, hogy kevesebb meccsem volt, mint amit terveztünk. Összességében úgy érzem, hogy egy jó évet tudunk zárni három meccsel és három győzelemmel.”

Renátó az utolsó két meccsét már egy súlycsoporttal lejjebb, középsúlyban vívta és itt is tervezi a folytatást.

„Valószínű, hogy maradunk 72 kilóba, középsúlyba. Az a terv, hogy jövőre négy gálán fogunk részt venni, ahogy azt terveztük idén is. Sajnos amiatt, hogy csak három meccsem volt idén csúszott, amit elterveztünk, mert ha szeptemberben bunyóztam volna, akkor novemberben már egy nemzetközi címmeccsem lett volna. A csúszás miatt ez a jövő évre tolódott át. Abban bízom, hogy ezt sikerül a jövő évben összehozni, ez a legfontosabb cél a 2019-es évre.”

Renátó a közönségszavazás kapcsán egy serleget is kapott, melyet az év utolsó Magyar Ring Gáláján adott át neki a BOX TV tulajdonosa Aradán János és Dr. Bajkai István országgyűlési képviselő. Renátó a díjátadáskor megköszönte a sok szavazatot a rajongóknak, a felkészítést edzőjének, Marsi Lászlónak valamint a lehetőséget és támogatást Rácz Félixnek és a Felix Promotion-nek.

Mi is gratulálunk az idei évhez Renátónak és még sikeresebb évet kívánunk 2019-re!

Komment