Kovalev promótere szerint jó esély van egy Canelo – Kovalev csatára még az idén

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) promótere, Kathy Duva szerint jól haladnak az egyeztetések a Yarde elleni meccsről, közel a végleges megállapodás és Oroszországban lesz a mérkőzés. Kovalev-nak azután rendelte el a WBO a kötelező címvédést az angol Yarde ellen, hogy idén februárban visszaszerezte világbajnoki címét Eleider Alvarez-től. A meccset már hónapokkal ezelőtt elrendelte a szervezet, de elég nehézkesen alakultak az egyeztetések és már több versenytárgyalást is kiírtak, amit mindig elhalasztottak. A promóter szerint azonban minden rendben halad és nyár végén lehet a meccs.

Ami azt jelenti, hogy az idei évre beleférhet még egy meccs az orosz bunyósnak és a promóter szerint jó esély van rá, hogy a középsúlyú IBF/WBC/WBA Super világbajnok Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) ellen. Canelo már többször említette, hogy szívesen kipróbálná magát félnehézsúlyban is és konkrétan Sergey Kovalev ellen. A napokban pedig egyre többet lehet arról olvasni, hogy Canelo-t már jobban érdekli a nagyközép- vagy a félnehézsúly, mint a középsúly és a jövőben inkább arra koncentrálna. Nagyközépsúlyban a WBA Super világbajnok Callum Smith-t (26-0; 19 KO) emlegetik, hogy potenciális ellenfél lehet még az idei évre, illetve félnehézben az orosz.

Duva szerint történelmi meccs lehetne a Canelo – Kovalev csata és az orosz jóval népszerűbb és elismertebb világszerte, mint Smith. Smith ismertsége egyelőre a szigetországra korlátozódik, de Kovalev nevét jól ismerik Európában, az USA-ban és az egész világon. Ráadásul Canelo számára újabb történelmi eredmény lenne, ha negyedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerezne. Ez még vonzóbbá teheti ezt a meccset. Ezek szerint részükről lehet szó a meccsről. Valószínűleg, ha Canelo őt választja és sikerül megegyezniük akkor december körül lehetne a meccs.

Komment