Teljesült Canelo vágya, ő az első a The Ring Magazine P4P listáján, de nem mindenki ért egyet ezzel

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Mielőtt Saul „Canelo” Alvarez (53-1-2; 36 KO) legyőzte volna Sergey Kovalev-ot szóvá tette, hogy nem ő az első a híres The Ring Magazine súlycsoportoktól független ranglistáján. Mielőtt negyedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett volna a mexikói szupersztár „csak” a harmadik helyen tanyázott ezen a listán, Vasyl Lomachenko és Terence Crawford mögött. Kovalev legyőzése után azonban teljesült Canelo vágya és végre ő vezeti a P4P rangsort, egy hellyel hátrébb szorítva Loma-t és Crawford-ot.

Canelo tehát megkapta, amit szeretett volna, meg is küzdött érte, de korántsem volt olyan egyetértés a listáról a szakértők között, akik felállítják a sorrendet. Többen szóvá tették, hogy legyőzte ugyan Kovalev-ot, de azért ez a Kovalev már nem a fénykorában lévő Kovalev volt és ér-e annyit ez a győzelem, hogy az első helyre kerüljön vele? Volt, aki felvetette, hogy a Golovkin elleni két meccse is ellentmondásos volt és van, aki szerint pedig aggályokat vet fel, hogy korábban doppingbotránya is volt a mexikóinak. Volt, aki csak a második helyet adta volna Canelo-nak Lomachenko mögött.

Végül a többségi döntés alapján Canelo az első helyet kapta meg a ranglistán, de ez nem biztos, hogy sokáig így marad, mert a döntés még Naoya Inoue (19-0; 16 KO) csütörtöki győzelme előtt történt. Csütörtökön azonban a három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, a The Ring Magazine harmatsúlyú övét birtokló, IBF/WBA Super világbajnok és most már WBSS győztes Inoue legyőzte Nonito Donaire-t. A meccs előtt Inoue a negyedik helyen szerepelt, de Donaire legyőzésével könnyen előrébb léphet és egyes szakértők szerint az sem kizárt, hogy az első helyre.

A jelenlegi lista sorrendje:

  1. Saul „Canelo” Alvarez
  2. Vasyl Lomachenko
  3. Terence Crawford
  4. Naoya Inoue
  5. Oleksandr Usyk
  6. Errol Spence Jr
  7. Gennady Golovkin
  8. Juan Francisco Estrada
  9. Artur Beterbiev
  10. Manny Pacquiao

Komment