Inoue kemény csatában győzte le Donaire-t, a japáné a Muhammad Ali trófea

Fotó: Naoya Inoue – Nonito Donaire – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBSS második évadának harmatsúlyú döntőjét magyar idő szerint ma délután tartották Japánban, ahol egy helyi sztár Naoya Inoue (19-0; 16 KO) küzdött Nonito Donaire (40-6; 26 KO) ellen. Előzetesen a „Szörnyeteg” becenévre hallgató Inoue-t tartották a meccs toronymagas esélyesének, akinek végül korántsem volt olyan könnyű dolga a rutinos filippínó bunyós ellen.

A két bunyós teltházas közönség (több, mint 20 000 néző) előtt nézett farkasszemet egymással a Saitama-i Super Arena-ban. Egy látványos, közönségszórakoztató, kemény csatában volt része a nézőknek. Igazi adok-kapok volt mindkét bunyós részéről, szívvel-lélekkel küzdöttek.

Bár a szakértők többsége a japán kiütéses győzelmét jósolta, Donaire igencsak feladta a leckét 10 évvel fiatalabb ellenfelének. A második menetben egy ütéstől csúnyán felszakadt a japán szeme. Egy alkalommal pedig, a 11. menetben egy testütéstől padlóra került a fülöp-szigeteki legenda, de még ebből is felállt és folytatta a küzdelmet. Végül egyhangú pontozással (116-111, 114-113, 117-109) tudott győzni Inoue és így ő az IBF és a WBA Super világbajnoka, valamint övé a The Ring Magazine harmatsúlyú öve és most már a tornagyőzelemhez járó Muhammad Ali trófea is.

A győzelem után be is jelentették, hogy Inoue egy több évre szóló szerződést írt alá a Top Rank-kel. Bob Arum szerint a japán olyan tehetség, amilyen minden évtizedben csak egy születik, Japánban már szupersztár és az a célja, hogy világsztárrá tegye.

Komment