Canelo brutálisan kiütötte Kovalev-ot, félnehézsúlyban is világbajnok

Fotó: Sergey Kovalev – Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Az egész bokszvilágot lázba tartotta a ma reggeli Saul „Canelo” Alvarez (53-1-2; 36 KO) – Sergey Kovalev (34-4-1; 29 KO) félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés. Előzetesen toronymagas esélyesnek tartották Canelo-t, talán már kicsit túlzottan is, de végül nekik lett igazuk.

A meccs képe kicsit mást mutatott, mint amire számítani lehetett. Kovalev nagyon okosan bunyózott, nagyon jól távol tudta tartani magától a mexikóit, többnyire az ő ütőtávjában zajlott a csata. Canelo testtámadásai kevésbé voltak sikeresek és meglepően sok ütése ment el a levegőbe a mexikóinak. Amikor Canelo közel került, akkor lefogta Kovalev, nem hagyta, hogy irányítson. A mexikói pedig mintha kivárt volna egy nagy ütésre, kevés kombinációt ütött, inkább szóló ütésekkel próbálkozott. Pontozással talán inkább az orosz állhatott jobban a 10. menet végén, de a 11. menet utolsó percében csak elsült Canelo keze és egy óriási bal-jobb horog kombinációval gyakorlatilag eszméletlenre ütötte Kovalev-ot. A befejező ütésnél már látszott, hogy Kovalev nincs magánál, majd amikor a köteleknek esve földet ért, a bíró már nem is számolt rá, egyből vége lett a meccsnek. A székre is csak segítséggel tudott felülni Kovalev.

Kicsit mást lehetett látni Canelo-tól, mint amire számítani lehetett, de végül bejött a taktikája és lehengerlő győzelmet aratott az orosz felett, elvette WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét és negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett Saul Alvarez.

Komment