23 éve volt az első Tyson – Holyfield csata

Fotó: Mike Tyson – Evander Holyfield – PuzzlePix Fotóügynökség

1996. november 9-én a Las Vegas-i MGM Grand Arena-ban csapott össze a két nehézsúlyú sztár Mike Tyson és Evander Holyfield. A meccs esélyesének előzetesen Tyson-t tartották, aki akkor ismét a WBA nehézsúlyú világbajnoka volt.

Az eredeti tervek szerint a két bunyós már 1991-ben összecsapott volna, de akkor Tyson sérülés miatt lemondta a meccset, majd elítélték nemi erőszak miatt, ezért börtönbe kellett vonulnia. Így szinte napra pontosan 5 évvel később került sor a meccsre, ekkor már nem a fénykorában lévő Mike Tyson-nal találkozott Holyfield, utána már nem is tudott világbajnoki címet szerezni Tyson.

A meccset óriási érdeklődés övezte, tekintve, hogy már évekkel korábban szó volt róla, hogy összemérik erejüket. Ahogy említettük Tyson-t tartották az esélyesebbnek, de „Iron Mike” nem osztotta be jól az erejét és szépen lassan elfáradt, végül pedig a 11. menetben TKO-s vereséget szenvedett. Hozzátartozik, hogy dulakodás közben sokszor összefejeltek, sokak szerint Holyfield szándékosan fejelt több alkalommal is, ezt Tyson is szóvá tette. Ezzel nem tudott Tyson mit kezdeni, a következő évben rendezett visszavágón ez hozta ki az „állatot” Tyson-ból és végül azzal lett vége a második meccsüknek, hogy kiharapott egy darabot Holyfield füléből.

Komment