Fury szerint Joshua feladta Ruiz ellen és ez rosszabb, mintha kiütötte volna

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury a hétvégén lép szorítóba Tom Schwarz ellen, de úgy tűnik Anthony Joshua még mindig jobban izgatja, mint következő ellenfele. Joshua veresége után még elég visszafogottan és empatikusan nyilatkozott Fury, hogy ilyen előfordul, fel kell állni és tovább menni. Azóta már visszatért a „régi” Fury és lépten-nyomon kritizálja riválisát, a most már csak korábbi világbajnokot.

Fury-t nem érdeklik a pletykák, hogy megsérült-e sparring közben, pánikrohama lett volna vagy bármi más gondja Joshua-nak a meccs előtt. Szerinte ez lényegtelen, az a lényeg, hogy Joshua mentálisan adta fel a küzdelmet és ez a legrosszabb. Rosszabb, mintha nem tudott volna felkelni a padlóról.

„Nem lett kiütve, ő feladta. Kétszer földre került, de mindkétszer felállt, a bírónak mégsem jelezte egyértelműen, hogy folytatni akarja a küzdelmet. Kitolta a fogvédőjét és a köteleken támaszkodott. Feladta és, ha egyszer feladod az életben, akkor véged. A vereség előfordul, ha kikapsz egy jobb bunyóstól nincs azzal semmi baj, még Muhammad Ali is kapott ki, de a jó bunyósok nem adják fel.”

Fury szerint Joshua karrierjének vége, ha nem tudja megverni a visszavágón Ruiz-t, ha kikap nincs értelme folytatni. Ha nem bír el a „kis dagi” Ruiz-zal akkor semmi keresnivalója ellene vagy Wilder ellen. Fury azt mondja, ha ő kikap Tom Schwarz-tól a hétvégén, akkor jöhet a visszavágó, de ha ott is kikap akkor visszavonul, mert nincs értelme folytatni.

A „Cigány király” egy-két jótanácsot is adott Joshua-nak: mielőbb kerüljön sor a visszavágóra, cseréljen le pár embert a stábjából, és nem ártana egy kis mentális felkészülés is.

Komment