Beltran nem tudta hozni a súlyát, ha legyőzi Commey-t, akkor se lesz világbajnok

Richard Commey prepares to fight Isa Chaniev during an IBF lightweight title boxing match Saturday, Feb. 2, 2019, in Frisco, Texas. (AP Photo/Cooper Neill)

Ottani idő szerint ma éjszaka lesz a Richard Commey (28-2; 25 KO) – Raymundo Beltran (36-8-1; 22 KO) IBF könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzés a kaliforniai Temecula-ban. A mérlegelésen azonban Beltran nem tudta hozni a súlyt, 80 dekával több volt a megengedettnél, így akkor sem lehet világbajnok, ha legyőzi Commey-t. Ez azt jelenti, hogyha a ghánai bunyós nyer természetesen marad ő a világbajnok, viszont, ha veszít akkor az IBF öv felszabadul.

Commey idén februárban szerezte meg az IBF megüresedett világbajnoki címét Isa Chaniev ellen. Eredetileg az volt a terv, hogy már áprilisban rögtön egy címegyesítő mérkőzése lett volna az ukrán Vasyl Lomachenko ellen, de Commey kézsérülése miatt ez a meccs elmaradt. Beltran pedig korábban a WBO könnyűsúlyú világbajnoka volt, de tavaly augusztusban Jose Pedraza elvette világbajnoki címét, majd tőle a már említette Lomachenko vette el. Beltran kapott egy újabb esélyt, hogy ebben a súlyban legyen világbajnok, de nem tudott élni vele. Nem tudta hozni a súlyát, amin sokan nem lepődtek meg, hisz legutóbbi meccsén már kisváltósúlyban bunyózott és inkább az a nekivaló súlycsoport.

A tervek szerint, ha Commey megvédi címét legközelebb a Teofimo Lopez – Masayoshi Nakatani meccs győztese ellen kell megvédenie az övét. Majd jövő év elején jöhetne az IBF világbajnok és a Vasyl Lomachenko – Luke Campbell meccs győztese között egy címegyesítő mérkőzés, ami azt jelenti, hogy valaki a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka lehet.

Komment