Február 2. Alvarez – Kovalev 2; Commey – Chaniev IBF címmeccs; Valdez – Tommasone WBO címmeccs

Fotó: Sergey Kovalev – Eleider Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Igazán jó meccseket sikerült leszerveznie a Top Rank-nek és a Main Events-nek szombatra a Texas-i Frisco-ba. Eleider Alvarez és Sergey Kovalev visszavágóján kívül terítékre kerül Mikey Garcia által hátrahagyott IBF könnyűsúlyú világbajnoki öv és Oscar Valdez is címvédésre készül. Rajtuk kívül még a fiatal könnyűsúlyú bunyós, a Top Rank nagy reménysége Teofimo Lopez is ismét szorítóba lép. Biztos sokan emlékeznek Lopez-re, ő az a bunyós, aki a Lomachenko – Pedraza gálán 40 másodperc alatt kiütötte ellenfelét.

Az est főmérkőzésén természetesen a kolumbiai Eleider Alvarez (24-0; 12 KO) és az orosz Sergey Kovalev (32-3-1; 28 KO) fog ismét megküzdeni egymással. Alvarez tavaly augusztus 4-én csapott össze az akkor még WBO félnehézsúlyú világbajnok Kovalev-val és a 7. menetben kiütéssel legyőzte, úgyhogy az orosz háromszor is padlóra került a hetedik menetben. Kovalev ezzel pedig elveszítette WBO világbajnoki övét. A szerződésükben azonban volt egy visszavágási záradék, így Kovalev kap még egy esélyt, hogy visszaszerezze a világbajnoki címét. Kovalev-nak volt már hasonló a karrierjében, 2016. novemberében Andre Ward egyhangú pontozással legyőzte és elvette IBF/WBO/WBA (Super) félnehézsúlyú világbajnoki címeit, majd a visszavágón is vereséget szenvedett Kovalev. Azóta igyekszik visszaszerezni korábbi öveit, amitől csak távolabbra került az Alvarez-től elszenvedett vereségével. Amennyiben ismét veszít az orosz, talán már végleg letehet a tervéről, hogy visszaszerezze korábbi címeit. Valószínűleg nagy a nyomás Kovalev-on, amit még inkább fokoz, hogy az elmúlt napokban előkerült egy tavaly nyári bántalmazási ügye, mely szerint súlyosan bántalmazott egy hölgyet. Nincs könnyű helyzetben, de elszánt, szerinte Alvarez-nek csak szerencséje volt legutóbb, nem volt jobb a kolumbiai, hanem ő (Kovalev) hibázott. Ami részben talán igaz is, mert az első hat menetben kiegyenlített volt a küzdelem, sőt Kovalev vezetett a pontozóknál, de ugye ez mit sem számít, hisz a hetedikben háromszor is padlóra küldte Alvarez.

A megüresedett könnyűsúlyú IBF világbajnoki övért a ghánai Richard Commey (27-2; 24 KO) és az orosz Isa Chaniev (13-1; 6 KO) fog megküzdeni. Az IBF övét korábban Mikey Garcia birtokolta, aki tavaly júliusban vette el Robert Easter Jr-tól. Garcia azonban nem akart kiállni a kötelező kihívó Commey-val, inkább Errol Spence Jr. ellen küzd, ezért a cím betöltetlen lett. A meccsnek nemcsak az IBF világbajnoki öve a tét, hanem egy címegyesítő mérkőzés valamikor áprilisban a WBO/WBA (Super) világbajnok Vasyl Lomachenko-val.

A pehelysúlyú WBO világbajnok Oscar Valdez (24-0; 19 KO) pedig ötödik címvédésére készül. Ellenfele az olasz Carmine Tommasone (19-0; 5 KO) lesz. Tommasone veretlen ugyan, de ilyen kaliberű ellenféllel még nem találkozott, mint Valdez. Minden bizonnyal nem lesz könnyű dolga az olasznak.

A fiatal Teofimo Lopez (11-0; 9 KO) ezúttal egy korábbi világbajnoki kihívót kapott ellenfelének. Diego Magdaleno (31-2; 13 KO) egy rutinos bunyós, aki jó mérleggel rendelkezik. 31 győzelme mellett mindössze 2 veresége van és mindkettő meccsen világbajnoki címért bunyózott. Magdaleno nem adta fel az álmát, hogy világbajnok legyen, ehhez pedig következő lépésként a NABF könnyűsúlyú bajnok Teofimo Lopez-t kell legyőznie. Aki minden bizonnyal nehéz falat lesz. Lopez 82%-os KO aránnyal rendelkezik és legutóbbi meccsén mindössze 40 másodperc kellet hozzá, hogy kiüsse a szintén rutinosnak mondható Mason Menard-ot. Valószínűleg egy hasonlóan szép győzelemmel most is kiegyezne a mindössze 21 éves bunyós, aki azt tervezi, hogy akár még az idén világbajnoki címért bunyózna.

Komment