Arum szerint az idén lesz még egy meccse Lomachenko-nak

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) múlt hétvégén sikerrel védte meg WBO és WBA Super könnyűsúlyú világbajnoki címét, valamint megszerezte a WBC övét is Luke Campbell legyőzésével. Az ukrán célja a négy nagy szervezet címeinek egyesítése, ehhez még az IBF övét kell megszereznie. Amire várnia kell nagyjából 2020 tavaszáig. Mert a jelenlegi IBF bajnok Richard Commey a tervek szerint december közepén áll ki a kötelező kihívó Teofimo Lopez-zel.

Bob Arum szerint azonban Loma nem vár addig és még idén decemberben szorítóba fog lépni egyszer. Ráadásul nem biztonsági játékra törekszenek, mert a promóter szerint a legjobbak közül választanak neki ellenfelet.

Devin Haney (22-0; 14 KO) esélyes arra, hogy ő legyen Lomachenko következő ellenfele, de ez még csak találgatás az újságírók részéről. Haney szeptember 13-án fog küzdeni a WBC könnyűsúlyú eliminátori címéért Zaur Abdullaev ellen. Ammenyiben győz és bevállalja ezt a rövid időtartamot a két meccs között lehet, hogy ő kapja meg ezt a lehetőséget és egyúttal egy kötelező címvédést is letudna Lomachenko, Haney pedig szívesen megküzdene az ukránnal. Rajta kívül felmerült még két korábbi IBF világbajnok, Robert Easter Jr. (21-1-1; 14 KO) és Rances Barthelemy (27-1-1; 14 KO) neve is, de ezek még csak találgatások.

Lomachenko egyébként úgy véli, hogy valószínűleg Richard Commey ellen kell majd bunyóznia az IBF övért. Szerinte Lopez nem fogja legyőzni a ghánait decemberben.

Komment