Sikerült a címegyesítés Loma-nak, kipontozta Pedraza-t

Fotó: Vasyl Lomachenko – Jose Pedraza – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint ma hajnalban csapott össze az ukrán Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) és a puerto rico-i Jose Pedraza (25-2; 12 KO), hogy egyesítsék a WBA (Super) és a WBO könnyűsúlyú világbajnoki címeket. A mérkőzésre a boksz „Mekkájában”, a New York-i Madison Square Garden-ben került sor. Mindkét bunyós első alkalommal igyekezett megvédeni könnyűsúlyú világbajnoki övét, mióta azt megszerezték.

Az ukrán fenomén mondhatni könnyedén verte ellenfelét, kétszer is padlóra küldte Pedraza-t a 11. menetben, aki ugyan tudta folytatni, de egyhangú pontozással elveszítette a küzdelmet. Mindhárom pontozóbíró, nagy fölénnyel Loma-t látta jobbnak (117-109, 119-107, 117-109) így már két nagy szervezet könnyűsúlyú világbajnoka.

Lomachenko meggyőző fölénnyel, a tőle megszokott gyorsasággal, kombinációkkal és nagyon jó lábmunkával végig irányította a küzdelmet. Pedraza ugyan igyekezett tartani a lépést és nagyon sok ütést indított, jó elhajlásokkal védekezett, de nem tudott annyi tiszta találatot bevinni, mint az ukrán. Ahogy mondani szokták Lomachenko egy másik dimenzió, nem találta az ellenszerét a puert rico-i bunyós. Pedraza nem tudta kihasználni a hosszabb karjai nyújtotta előnyt, Loma jó ritmusváltásokkal, beugrásokkal operált. Majd a 11. menet felénél sikerült az ukránnak megcsípnie Pedraza-t, Loma vérszemet is kapott és nagyjából egy percig püfölte megállás nélkül. Pedraza rengeteg ütést kapott testre és fejre is egyaránt, de nagyon jól bírta, ugyan letérdelt és számolni kellett rá, de tudta folytatni a küzdelmet. Ezután Lomachenko ismét megrohamozta és újból számolni kellett Pedraza-ra, de ismét felállt, szerencséjére a menetnek vége is lett, valószínűleg ez mentette meg a kiütéstől. A szünetben volt egy kis ideje magához térni és igyekezett meghúzni az utolsó menetet Pedraza, de már csak egy kiütéssel lett volna esélye győzni, de erre nem került sor. Így végül egyhangú pontozással egyértelműen Lomachenko lett a meccs győztese. Mindenesetre méltó ellenfél volt Pedraza, szépen helytállt, de hát Loma, az Loma.

Ezzel a győzelemmel egy lépéssel közelebb került Lomachenko a céljához, hogy a súlycsoport vitathatatlan bajnoka legyen. Az IBF öv jelenleg gazdátlan, a WBC öv pedig Mikey Garcia-nál van, még ezeket kell begyűjtenie. Remélhetőleg a közeljövőben már Garcia ellen is láthatjuk majd.

Komment