Mikey Garcia: „Ha visszamegyek könnyűsúlyba szeretnék Lomachenko ellen küzdeni!”

Mikey Garcia vereséget szenvedett Errol Spence Jr-tól.
Fotó: Mikey Garcia – Errol Spence Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Mikey Garcia (39-1; 30 KO) a könnyűsúlyú WBC világbajnok az elmúlt hétvégén két súlycsoporttal feljebb mérette meg magát az IBF váltósúlyú világbajnok Errol Spence Jr. (25-0; 21 KO) ellen. Bebizonyosodott, hogy Garcia -nak túl nagy a váltósúly, Spence könnyedén és nagyon nagy fölénnyel verte meg kihívóját. Tény, hogy a jelenlegi egyik legjobb váltósúlyú ellen állt ki Garcia.

A vereség ellenére Garcia még gondolkozik azon, hogy maradjon-e váltósúlyban. Elmondta, hogy még nem tudja, melyik súlycsoportban fogja folytatni, lehet, hogy visszamegy könnyű- vagy kisváltósúlyba, de az is lehet, hogy marad váltósúlyban. Úgy tűnik az, hogy ötödik súlycsoportjában is világbajnok legyen nagyon fontos számára és még nem tett le erről a tervéről. Összeül megbeszélni az edzőjével és csapatával a dolgokat és csak azután dönt, hogy merre tovább.

Könnyűsúlyban mindenképp a Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) elleni csata lenne a legérdekesebb, ezt a meccset a rajongók is nagyon szeretnék. Bár eddig akárhányszor beszélt Garcia a Loma elleni meccsről sosem lett belőle semmi. Most azt mondja, ha visszatér könnyűsúlyba, akkor jöhet a Lomachenko elleni címegyesítés. Lomachenko jelenleg a WBO és a WBA (Super) világbajnoka és legközelebb áprilisban igyekszik megvédeni címét Anthony Crolla ellen. Valószínűleg az ukrán sem bánná a címegyesítést Garcia -val.

A Spence elleni meccset ugyan elveszítette Garcia, de sokak tiszteletét kivívta azzal, hogy ki mert ellene állni és végig bírta a 12 menetet, annak ellenére, hogy az edzője már a törölközőt is be akarta dobni a végén. Más kérdés, hogyha egy az ő súlyában lévő bunyós, mondjuk Lomachenko ellen veszít, az már nem lenne ennyire tiszteletre méltó.

Komment