Lomachenko pontozással győzött, már három nagy szervezet világbajnoka

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap este Londonban került sor a Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) – Luke Campbell (20-3; 16 KO) világbajnoki címmérkőzésre, ahol három nagy szervezet könnyűsúlyú világbajnoki öve volt a tét. Már Lomachenko birtokolta a WBO/WBA Super világbajnoki öveket, emellé pedig a WBC megüresedett övét szerezhette meg a győztes. Az előzetes vélemények alapján az ukrán volt a meccs toronymagas esélyese és ahogy várni lehetett, ő is nyerte meg a csatát.

Ugyanakkor korántsem volt olyan könnyű dolga Loma-nak, mint előző meccsén Crolla ellen. Luke Campbell igazán méltó ellenfél volt, de nem bírt az ukrán klasszissal. Egy nagyon jó meccsen végül Lomachenko győzedelmeskedett egyhangú pontozással (118-109, 119-108, 119-108), úgyhogy a 11. menetben padlóra is küldte Campbell-t, de tudta folytatni, végig ment a 12 menet.

Így napjaink egyik legjobb bunyósának tartott ukrán zseni, Lomachenko immáron három nagy szervezet világbajnoka (WBO/WBC/WBA Super) és már csak az IBF öve hiányzik ahhoz, hogy elérje célját és a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka legyen.

Teljes mérkőzés felvétele:

Komment