Andy Ruiz Jr. tényleg inkább bulizik edzés helyett vagy ez csak taktika?

Fotó: Andy Ruiz Jr. (PuzzlePix Fotóügynökség)

Az utóbbi napokban sok kritika érte, például Tyson Fury-tól is az első mexikói nehézsúlyú világbajnokot, Andy Ruiz Jr-t, hogy edzés helyett inkább a bulizással van elfoglalva. Ruiz (33-1; 22 KO) nem kis meglepetésre június 1-jén legyőzte Anthony Joshua-t (22-1; 21 KO) és elvette IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címeit. Tette mindezt úgy, hogy csak pár héttel a meccs előtt tudta meg, hogy Joshua ellen küzdhet és mégis négyszer küldte padlóra a regnáló világbajnokot. A meccs előtt szinte egyöntetűen esélytelennek kiáltották ki a „Snickers zabáló” Ruiz-t, márcsak a testalkata miatt is. De Ruiz mindenkire rácáfolt és beírta magát a boksztörténelem nagykönyvébe. Jött, látott, győzött, majd azóta is ünnepel. Vagy mégsem?

Hosszas huzavona után végül megállapodtak abban, hogy december 7-én lesz a visszavágó Szaúd-Arábiában. Azaz nagyjából három hónap múlva, így lassan esedékes, hogy megkezdje a felkészülést. Főleg, hogy a hírek szerint azóta nem látogatta az edzőtermet mióta győzött, inkább élvezi frissen szerzett népszerűségét és pénzét. Vett egy házat, egy Rolls Royce-t, csapott egy óriási születésnapi bulit, ahol pucér lányokon szolgálták fel a sushit és sorra látogatja Amerika legnépszerűbb tv-műsorait.

Ruiz azonban válaszolt kritikusainak, amiből arra lehet gondolni, hogy ez csak a látszat és szándékosan mutatja ezt a képet magáról. Azt akarja, hogy ismét őt tartsák az esélytelenebbnek, ezzel is csökkentve a nyomást magán. Tehát csak taktikázik? Ha igen, akkor ez egy kétélű fegyver, ami jól és rosszul is elsülhet. Mert, ha nyer, akkor elmondhatja, hogy ő így is megcsinálta, ha viszont veszít lejáratja magát a rajongói előtt, hogy így eljátszotta élete esélyét.

Azt üzente a kritikusainak, hogy keményen dolgozik és az, amit a rajongók látnak az Instagramon és az, amit valójában csinál nem ugyanaz. Szándékosan altat mindenkit, azzal, hogy csak a bulizással van elfoglalva. Közben pedig keményen készül.

Egyébként Ruiz edzője, Manny Robles is azt nyilatkozta nemrég, hogy aggódik, mert a mexikói bunyós még mindig nem kezdett el edzeni.

Komment