Bob Arum szerint most már biztos, hogy február 22-én lesz a Wilder – Fury visszavágó

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A 2020. február 22-i dátumot Tyson Fury már júliusban bejelentette. Bár akkor még Deontay Wilder (42-0-1; 41 KO) menedzsmentje tagadta, hogy bármiben megegyeztek volna, úgy tűnik Fury-nak igaza volt. Most, hogy Fury (29-0-1; 20 KO) győzött szeptemberben, Wilder pedig megvédte világbajnoki címét múlt hétvégén már minden akadály elhárult az elől, hogy hivatalosan is bejelentsék, hogy a visszavágóra jövő februárban kerül sor.

A tavaly decemberi első meccsük végeredményén azóta is sokat vitatkoznak. Ahogy arra nyilván mindenki emlékszik, hisz elég gyakran felemlegetik, hogy tavaly decemberben 12 menet után döntetlen (113-113, 111-115, 114-112) lett az eredmény. Úgy, hogy Wilder címvédőként kétszer is padlóra küldte Fury-t. Az eredményt azóta is sokan vitatják, illetve azt is, hogy a második leütésnél segítette-e a bíró Fury-t azzal, hogy lassan számolt. Ezt a vitát már sosem fogják eldönteni, hisz Wilder rajongói szerint neki kellett volna nyerni, Fury rajongói szerint pedig a „Cigány Királynak”. Na majd a második meccsen talán egyértelműen eldől.

Első meccsük összefoglalója:

Bob Arum elmondta az ESPN-nek most, hogy Wilder legyőzte Ortiz-t jöhet a visszavágó. Ezért jövő héten találkoznak Wilder képviselőivel, hogy megbeszéljék a részleteket. Hivatalos bejelentés karácsony előtt várható, de a promóter szerint a dátum már nem fog változni. Február 22-e egyaránt alkalmas a Top Rank-kel dolgozó ESPN-nek és a PBC-vel dolgozó FOX-nak is, közös PPV meccs lesz a két csatornánál. A helyszín pedig valószínűleg Las Vegas lesz.  

Komment