Bob Arum nem tartja Joshua-t elit szintű bunyósnak, Whyte jobb szerinte

Fotó: Bob Arum – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Bob Arum nincs a legjobb véleménnyel a nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua képességeiről. Szerinte hiába három nagy szervezet világbajnoka, nem egy elit szintű bunyós. Mi sem bizonyítja jobban, hogy még Ruiz is meg tudta verni, aki szintén nem tartozik a legjobbak közé a promóter szerint. Egyedül csak a britek tarják Joshua-t kimagaslónak.  

Arum azt mondja, biztos nem Joshua lesz Tyson Fury következő ellenfele, ha véget ér a Wilder trilógia. Egyrészt, mert Dillian Whyte szerinte sokkal jobb bunyós, mint Joshua, másrészt Pulev úgyis megveri AJ-t júniusban, így már okafogyottá is válik, hogy megszervezzenek egy Fury – Joshua meccset.

Arum véleménye azért igencsak elfogult, de hát kit dicsérne, ha nem a saját bunyósait. Biztos Fury szombati győzelmében és abban is, hogy a harmadik meccset is Fury nyeri majd Wilder ellen, ha lesz. Szerinte pedig valószínű, hogy lesz, mert egyrészt van róla egy záradék, másrészt anyagilag jövedelmező lenne. Akkor nem lesz csak harmadik meccs, ha a második meccs vesztese nem tart rá igényt, de ez szerinte kizárt.

Arum terve az, hogy szombaton Wilder – Fury 2, majd legkésőbb szeptemberig megtartják a harmadik meccset is. Természetesen a promóter elképzelése szerint mindkét meccset Fury nyeri és ő lesz a WBC új világbajnoka. Közben a bolgár Kubrat Pulev pedig elveszi Joshua öveit júniusban. Fury pedig a trilógia vége után vagy a WBC kötelező kihívó Dillian Whyte-tal fog küzdeni (ha addig nem kap ki Whyte) vagy Kubrat Pulev-vel fog címet egyesíteni. Elvileg Whyte a soron következő a WBC szerint, de hát ez még változhat addig.

Komment