A pénz miatt mégis lehet Canelo – Golovkin 3?

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez és Gennady Golovkin már kétszer is megmérkőzött egymással, az első alkalommal döntetlen lett a mérkőzés, majd másodjára Canelo nyert pontozással és elvette a kazah világbajnoki öveit. Ezután bár Golovkin nagyon szeretett volna egy harmadik meccset Canelo a maga részéről lezártnak tekintette kettejük párharcát. Többször is nyilatkozta, hogy nem akar egy harmadik meccset, mert nem lát már benne több kihívást. Ő úgy érzi kétszer is megverte Golovkin-t (hivatalosan ugye csak egyszer), nincs értelme egy újabb csatának.

Az ellenfélválasztás azonban nem csak a mexikóin múlik, mert hát ott van a DAZN rekordösszegű szerződése, amivel 365 millió dollárt keres 11 meccsért. Viszont ezért a pénzért produkálnia is kell a nézettséget, hogy megérje a műsorszolgáltatónak. A nézettséget pedig csak úgy tudja produkálni, ha népszerű, piacképes ellenfelek ellen bunyózik. Ezzel pedig most igencsak bajban van a mexikói szupersztár, mert nehezen találnak neki olyan ellenfelet, aki hozza a nézettséget.

Legközelebb májusban lép szorítóba és bár hivatalosan még nem jelentették be az ellenfelét, de állítólag Billy Joe Saunders lesz a befutó. De Saunders sem annyira népszerű, sőt az USA-ban szinte egyáltalán nem, hogy azzal akkora előfizetést produkáljanak a DAZN-nál, hogy megérje nekik. Ez nem Canelo hibája, csak egész egyszerűen kevés az olyan ellenfél, aki hozza a pénzt is a kasszába. Saunders-en kívül még Callum Smith és Ryota Murata is versenyben volt, de ők sem akkora nevek. Valószínűleg azért lenne olyan ellenfél, de az már kockázatosabb lenne a mexikóinak. Mert mondjuk egy Beterbiev elleni meccs félnehézsúlyban a kockázat miatt érdekes lehetne a nézőknek.

A DAZN pedig minden bizonnyal úgy gondolja, hogy egy Golovkin elleni harmadik meccs jövedelmező lehetne. Ha nem így gondolnák, akkor nem szerződtették volna le a kazahot. Hisz nyílt titok, hogy azért szerződtek vele nem kis összegért, hogy ezt a meccset tető alá hozzák.

Erre lehet következtetni a neves amerikai szakértő Mike Coppinger posztjából is az egyik közösségi oldalon. Forrásai szerint a korábbi nyilatkozataival ellentétben mégis érdekelné Canelo-t egy harmadik meccs Golovkin-nal szeptemberben, de ezúttal valószínűleg nem középsúlyban, hanem nagyközépsúlyban. Ő is említi, hogy a DAZN régóta szeretné ezt a harcot. Coppinger pedig minden bizonnyal biztos forrásból szerzi az információit, mert szinte minden alkalommal megvalósul, amit ő beharangozik.

Bármennyire is nem fűlik a foga Canelo-nak egy újabb meccshez GGG ellen lehet, hogy nem lesz választása.

Komment