Alakul az őszi szezon, jobbnál jobb meccsek várhatóak

Fotó: Luis Ortiz – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Van már néhány mérkőzés, amit szinte biztosra mondhatunk az őszre, azért csak szinte, mert ugye egy sérülés, vagy pozitív doppingteszt vagy bármi közbe jöhet, de ezeket a meccseket már bejelentették.

Nem teljesen ősz, de annak a kezdetén lesz a Sergey Kovalev – Anthony Yarde WBO félnehézsúlyú címmérkőzés. A meccs Kovalev szülőhazájában, Oroszországban lesz augusztus 24-én. A meccset már hónapokkal ezelőtt elrendelte a WBO, de elég lassan haladtak az egyeztetések, majd mikor megállapodtak és a dátumot is kitűzték bejött a képbe Saul „Canelo” Alvarez, aki Kovalev-ot szemelte ki magának szeptemberre, de nem tudtak időben megállapodni. Így Kovalev-nak előbb a címvédés jön, de nem lehet kizárni, hogy még az idén összecsap Canelo-val.

Ha minden igaz most hétvégén fogják bejelenteni, valószínűleg a Thurman – Pacquiao gálán a másik két váltósúlyú világbajnok Errol Spence Jr. és Shawn Porter címegyesítő mérkőzését. A külföldi hírportálok szerint szeptember 28-án, Los Angelesben fog megmérkőzni egymással a két bunyós. Spence az IBF, Porter pedig a WBC váltósúlyú világbajnoka, így a győztes két nagy szervezet övét is birtokolhatja majd. Nagy valószínűséggel a győztes pedig a most hétvégi Thurman – Pacquiao meccs győztesével fog majd megküzdeni, hisz mind a négyen a PBC bunyósai, ez lenne a logikus lépés.

Épp a héten írtunk róla, hogy a Top Rank még az őszre szeretne összehozni egy Artur Beterbiev – Oleksandr Gvozdyk világbajnoki címegyesítő meccset. Úgy tűnik sikerült is, mert Beterbiev az egyik közösségi oldalon bejelentette, hogy aláírta a szerződést az október 18-i meccsre. Pontos helyszínt nem nevezett meg, csak annyit, hogy az USA-ban lesz. Beterbiev az IBF, Gvozdyk pedig a WBC félnehézsúlyú világbajnoka.

Pár héttel később, mint amiről eddig olvasni lehetett, de még az ősszel sor kerül a Deontay Wilder – Luis Ortiz visszavágóra is. Eredetileg szeptember 28-ról volt szó, de november 9-re halasztották. A két bunyós tavaly márciusban már megküzdött egymással, akkor Wilder győzött TKO-val a 10. menetben, de Ortiz azért okozott néhány kellemetlen pillanatot a WBC nehézsúlyú világbajnokának. Most a kubai egy újabb esélyt kap arra, hogy elvegye Wilder világbajnoki övét.

Ezeket már szinte biztosra vehetjük, de elviekben lesz még egy Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua nehézsúlyú visszavágó az IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címekért és Oleksandr Usyk is bemutatkozik a királykategóriában. Minden bizonnyal szorítóba lép még az idén a WBC Franchise és IBF/WBA Super középsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez, a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford, a WBC középsúlyú világbajnok Jermall Charlo és a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade is, csakhogy néhány világbajnokot említsünk. Újabban rebesgetnek egy Gennady Golovkin – Jaime Munguia meccset is szeptemberre, de erről még biztosat nem lehet tudni és ki ne hagyjuk a sorból a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury-t se.

Komment