Beterbiev VS Gvozdyk félnehézsúlyú címegyesítés jöhet az ősszel

Artur Beterbiev félnehézsúlyú IBF világbajnok.
Fotó: Artur Beterbiev – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Coppinger a The Ring Magazine újságírója szerint a Top Rank azon dolgozik, hogy az őszre tető alá hozzanak egy Artur Beterbiev (14-0; 14 KO) – Oleksandr Gvozdyk (17-0; 14 KO) félnehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzést.

Jelenleg négy különböző bajnok birtokolja a négy nagy szervezet övét félnehézsúlyban és mind a négyen kelet-európaiak. Az orosz Artur Beterbiev az IBF bajnoka, az orosz Sergey Kovalev a WBO bajnoka és a szintén orosz Dmitry Bivol a WBA (rendes) bajnoka, rajtuk kívül még az ukrán Oleksandr Gvozdyk birtokolja a WBC övét.

A Beterbiev (IBF) – Gvozdyk (WBC) meccs igazi csemegének ígérkezik. Amatőrként is mindketten szép karriert futottak be, Beterbiev két olimpián is részt vett, Gvozdyk pedig bronzérmet is szerzett a 2012-es olimpián. Beterbiev félnehézsúlyban amatőr világbajnok és kétszeres Európa-bajnok volt. Profiként pedig idáig mindketten veretlenek, ráadásul Beterbiev eddig minden meccsét idő előtt fejezte be.

Beterbiev 2017. novembere óta az IBF világbajnoka, Enrico Koelling-et verte meg kiütéssel. Azóta két alkalommal védte meg világbajnoki címét. A bajnok nem volt túl aktív az utóbbi három évben, de állítólag önhibáján kívül, mert nagyon nehezen találnak ellenfelet az orosz „tanknak”, mindenki elkerüli a vele való összecsapást.

Gvozdyk tavaly decemberben vette el Adonis Stevenson-tól a WBC világbajnoki övét, amit a kanadai öt éven át birtokolt. Azóta egyszer idén márciusban védte meg Doudou Ngumbu ellen TKO-val, ez egy önkéntes címvédés volt az ukránnak. Elviekben a kötelező kihívó Marcus Browne-nak kéne következnie, de ő kért egy kis haladékot a meccsre, így gyakorlatilag egyelőre szabad az ukrán.

Korábban már mindegyik félnehézsúlyú világbajnoktól lehetett hallani, hogy címet szeretnének egyesíteni. Kovalev egyelőre el van foglalva az Anthony Yarde elleni címvédéssel, így még Bivol aki szabad lenne egy címegyesítő meccsre, de úgy tűnik még várnia kell. A tervek szerint az ESPN közvetítené a meccset az ősszel.

Komment