Július 20. Las Vegas: Keith Thurman VS Manny Pacquiao

Fotó: Manny Pacquiao – Keith Thurman – PuzzlePix Fotóügyökség

Most szombat éjszaka lép szorítóba a Las Vegas-i MGM Grand Arena-ban a két váltósúlyú világbajnok Keith Thurman (29-0; 22 KO) és Manny Pacquiao (61-7-2; 39 KO). Mivel mindketten a WBA világbajnokai, Thurman a Super bajnok, Pac Man pedig a „rendes” bajnok így címegyesítésre nem kerül sor, a győztes a WBA Super bajnoka lesz, a vesztes pedig semmilyen címet nem birtokol majd.

Thurman számára igazi presztízs csata lesz ez, ahogy korábban fogalmazott, úgy válhatsz legendává, ha legyőzől egy legendát és ő erre készül. Már a meccs hivatalos kihirdetése óta folyamatosan üzenget Pacquiao-nak és nem finomkodott, az még a legkevesebb volt, hogy azt ígérte kiüti ellenfelét. Úgy véli minden téren jobb, mint a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címig jutó filippínó legenda és a trash talk-ban odáig merészkedett, hogy Pacquiao vallásosságára utalva, azt mondta, hogy „keresztre feszíti” szombaton. Emellett szerinte Pac Man-nek olyan rövid karjai vannak, mint egy T-Rex-nek és úgy üt, mint egy könnyűsúlyú.

Pacquiao természetesen sokkal visszafogottabban nyilatkozott, tőle nem szoktunk hasonló megjegyzéseket hallani, azt ígéri ő majd a ringben mutatja meg Thurman-nek, hogy mit tud, de a csapata szerint igencsak dühös Thurman-re. Edzője Freddie Roach szerint ez jót is tesz Manny-nek, mert még elszántabban készült, mint szokott. Nem meglepő módon Pacquiao reagálva Thurman állítására, hogy hat menet alatt kiüti, ő azt mondja még annyi sem kell majd neki hozzá, hogy padlóra küldje.

A veretlen Thurman-t elég sok kritika érte a januári visszatérő meccse után, hogy már nem az igazi és most nagyon szeretne bizonyítani, hogy ő még mindig a váltósúly élvonalába tartozik. Sőt állítólag pénzben fogad is a saját győzelmére. Pacquiao-nak pedig azt üzente, hogy Game Over!

Pacquiao-t pedig a kora miatt piszkálják, hogy ennyi idősen már nem kéne szorítóba lépnie, de ő erre azt mondja, hogy amíg fizikálisan úgy érzi, hogy tud harcolni és győzni, addig folytatni fogja. Még 1-2 évre tervezi az aktív pályafutását, nem érzi magát 40 évesnek, inkább csak 25-nek.

Komment