Hearn emelt az ajánlaton, nagyon akarja a Whyte – Ruiz meccset

Fotó: Dillian Whyte – Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte (27-1; 18 KO) promótere, Eddie Hearn állítólag ajánlatot tett a napokban Andy Ruiz Jr.-nak egy szigetországi meccsre Whyte ellen. Pontos összeget nem tudni, de 7 számjegyű volt az ajánlat. Úgy tűnik Ruiz (33-2; 22 KO) ezt kevesellte vagy csak túl korainak tartja, hogy a Joshua elleni vereség után egyből Whyte következzen. Pedig Ruiz az, aki többet nyerhet ezzel a meccsel, mert jelenleg Whyte a #1 a WBC ranglistáján és ő a kötelező kihívó a szervezetnél.

Hearn azt mondja, hogy Ruiz nem bólintott rá az első ajánlatra, ezért emelt rajta egy kicsit és folytatják a tárgyalásokat, hogy áprilisba sor kerüljön a meccsre. Így még semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy Ruiz hajlandó lenne-e elmenni az Egyesült Királyságba, hisz az számára ingoványos terep, ha pontozásra kerül sor. Míg Whyte szereti hangoztatni, hogy neki mindegy hol bunyózik, ha kell akkor az USA-ban, ha kell akkor Afrikában.

Mindketten ugyanazon a gálán, Szaúd-Arábiában léptek utoljára szorítóba és egyikük sem volt épp élete formájában, jóval a „versenysúlyuk” felett voltak. Whyte ugyan nyert, de a 40 éves Mariusz Wach ellen igencsak meg kellett küzdenie a győzelemért.

Ruiz pedig ugye kikapott pontozással Joshua-tól. Az egymás elleni küzdelem egész biztosan izgalmasabb lenne, mint az említett két meccs. Egyikük se „futkosna” a ringben, azt ők nem bírnák szuflával, így maradna az igazi adok-kapok. Mindenesetre az edzést már elkezdte Ruiz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The journey back is going to be sweet. Back to basics ????

Andy Ruiz Jr (@andy_destroyer13) által megosztott bejegyzés,

Ha Ruiz nem áll kötélnek vagy túl sokat kér még mindig ott van az orosz Alexander Povetkin is. Egy Povetkin – Whyte meccs szintén jónak ígérkezik, főleg, ha Whyte jó formában lesz. De mindkét ellenfél kockázatos lehet Whyte-nak és egy vereség keresztül húzhatja az esélyét egy világbajnoki címmeccsre a WBC-nél. Erre mondjuk amúgyse kerülne sor az idén.

Komment