Zolani Tete: „Barátok vagyunk Nonito Donaire-el, de ha kell, megküzdünk egymással!”

Fotó: Nonito Donaire – Europress Fotóügynökség

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Nonito Donaire (38-5; 24 KO) is csatlakozott a World Boxing Super Series harmatsúlyú mezőnyéhez. A filippínó sztár 2011 óta nem bokszolt harmatsúlyban, legutóbbi két mérkőzését pehelysúlyban vívta. Most azonban azt nyilatkozta, hogy vitathatatlan bajnok akar lenni és ehhez a legjobb lehetőség a WBSS tornája, ahol olyan nagy nevek indulnak majd rajta kívül harmatsúlyban, mint a WBO világbajnok Zolani Tete, az IBF világbajnok Emmanuel Rodriguez vagy a WBA Super világbajnok Ryan Burnett. Az biztos, hogy ebben a mezőnyben Donaire a legrutinosabb és a legidősebb is, a 43 profi meccsével és 35 évével.

A torna kapcsán a dél-afrikai WBO világbajnok Zolani Tete (27-3; 21 KO) is nyilatkozott. Elmondta, ha netán úgy hozza a sorsolás, hogy összekerülnek, nem fog egy cseppet sem gondolkodni azon, hogy kiálljon-e Donaire ellen. Félre kell tenni a barátságot és megküzdeni egymással. „Így működik a boksz. Ma barátok vagytok, holnap pedig már az ellentétes sarokban találjátok egymást. Ha a sorsolás úgy hozza, hogy egymás ellen kell küzdenünk, akkor küzdeni fogunk. Előbb vagy utóbb amúgy is összetalálkoznánk, akkor már jobb most, mint két-három év múlva, az emberek a végén azt mondanák, hogy egy öregembert vertem meg.”

Még nem teljes a WBSS harmatsúlyú mezőnyének listája, egyelőre Nonito Donaire, Zolani Tete, Emmanuel Rodriguez, Ryan Burnett és Jason Moloney nevét hozták nyilvánosságra. A WBSS vezetője, Kalle Sauerland annyit jelentett be, hogy nemsokára lezajlik a sorsolás és a torna szeptemberben fog kezdődni. Az viszont biztos, hogy az eddigi indulók címei alapján a végső győztes akár három nagy szervezet világbajnoki címét is begyűjtheti a végén, a Muhammad Ali trófea mellé.

Komment