WBSS: Nehézsúlyú torna a világbajnokok nélkül?

A WBSS versenysorozat második évadjából már csak a döntők vannak hátra. A kisváltósúlyú döntőben Regis Prograis találkozik Josh Taylor-ral az IBF/WBA Super kisváltósúlyú világbajnoki címért és a WBC Diamond övéért. A meccs október 26-án lesz Londonban. A harmatsúlyú döntő pedig Japánban lesz november 7-én. Itt szintén az IBF és a WBA Super öveket fogja birtokolni a győztes, Nonito Donaire (40-5; 26 KO) vagy Naoya Inoue (18-0; 16 KO). A cirkálósúlyú döntő időpontját és a helyszínét egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy Mairis Briedis és Yunier Dorticos fog küzdeni a WBO és az IBF világbajnoki övekért és talán még a WBC övért, de ezt még nem mondta biztosra a szervezet.

Kalle Sauerland természetesen már a harmadik szezonon gondolkodik. Az első szezonban nagyközép- és cirkálósúlyba indult a torna, idén harmat-, kisváltó- és cirkálósúlyban, jövőre pedig újabb súlycsoportokban is indítanának ökölvívókat. Sauerland már korábban is felvetette, hogy szeretnék nehézsúlyban is elindítani a versenyt a Muhammad Ali trófeáért. Azonban azt szinte biztosra lehet venni, hogy a jelenlegi világbajnokok vagy mondjuk Tyson Fury nem jelentkezne egy ilyen tornára, de vajon így is lenne rá igény?

Sauerland elmondta, hogy a második szezon elején ugyanilyen szkeptikusak voltak az emberek, hogy minek elindítani a cirkálósúlyú versenyt, hisz az előző szezonban Usyk mind a négy nagy szervezet címét begyűjtötte. De a verseny elindult és izgalmasan alakult, ráadásul azzal, hogy Usyk tovább lépett nehézsúlyba az övei is felszabadultak.

A terveik szerint a világbajnokok nélkül, de az élvonalból válogatnának bunyósokat, például Dereck Chisora-ra, Dillian Whyte-ra, Daniel Dubois-ra vagy Filip Hrgovic-ra gondolt. A bajnokok nélkül is izgalmas verseny lehet belőle és a ranglistán való előre jutásukat segítené, akár kötelező kihívói pozíciókért is küzdhetnének.

Sauerland egy kézzel fogható indokot mondott, amiért elvállalnák a bunyósok, még pedig a pénz, sok-sok pénz. Szerinte több pénzt kereshetnének, mint most. Ráadásul a DAZN-nal is együttműködik a WBSS, így egyre szélesebb körbe jutnak el a meccsek.

A nehézsúlyú tornán kívül, középsúlyban is és nagylégsúlyban is gondolkodnak, valamint egy női versenyt is elindítanának. A menetrendet is átütemeznék, a naptári évhez igazítanák és februárban kezdődne a torna és november-december körül lennének a döntők.

Komment