Lomachenko mégis visszatér a ringbe augusztus 25-én???

Fotó: Vasyl Lomachenko – Europress Fotóügynökség

Az ukrán fenomén május 12-én verte meg TKO-val a venezuelai Jorge Linares-t és szerezte meg a WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnoki címet. Lomachenko (11-1; 9 KO) ezzel egyedülálló módon, mindössze 12 profi mérkőzés alatt már harmadik súlycsoportjában lett világbajnok. A meccs után nem sokkal Loma promótere, Bob Arum be is jelentette, hogy legközelebb a WBO könnyűsúlyú világbajnok, Raymundo Beltran ellen lép ringbe augusztus 25-én egy címegyesítő mérkőzésen.

Ez is volt a terv egészen addig, amíg ki nem derült, hogy meg kell műteni a vállát. Már korábban is voltak vállproblémái Lomachenko-nak, de a Linares elleni meccsen komolyabban megsérült és műteni is kellett. Az orvosai a műtét után azt mondták, hogy legkorábban októberben állhat neki újból edzeni és így akár még decemberben újra szorítóba léphet. Közben a kiszemelt ellenfele le is kötött egy meccset az eredeti dátumra, augusztus 25-re, Beltran az orosz Roman Andreev ellen védi meg WBO övét Phoenixben ezen a napon.

Lomachenko azonban a tegnapi napon posztolt az egyik közösségi oldalon egy videót, egy sejtelmes üzenettel, amiből arra lehet következtetni, hogy mégis ringbe lép augusztus 25-én. A közzétett videóból nem mondanánk meg, hogy öt hete műtötték a vállát. Amennyiben igaz a hír, Lomachenko ugyanolyan rohamtempóval képes gyógyulni, mint ahogy világbajnoki címeket gyűjteni, végül is mit is várhatnánk egy „géptől”. 🙂

Komment