Április 21. Khan Király agresszív visszatérése nem tartott egy percig sem

Amir Khan és Phil Lo Greco – Fotó: Europress Fotóügynökség

Közel két éves kihagyás után Amir Khan (32-4; 20 KO) tegnap este Liverpoolban tért vissza. A 12 menetre kiírt köztes váltósúlyú mérkőzésen Khan esélyt sem adott kanadai ellenfelének Phil Lo Greco-nak (28-4; 0 KO). A meccs előtt az olasz származású kanadainak nagy volt a szája, többször is sértegette a korábbi világbajnok Khan-t, de a ringben egy percig sem bírta. Egész pontosan már a 20. másodpercben padlóra került egy fejre mért jobbostól, majd a 39. másodpercben vége is lett a mérkőzésnek. Khan nagyon határozottan és agresszívan kezdte a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, visszatérése látványosra és gyorsra sikerült, aminek új promótere Eddie Hearn és új edzője Joe Goossen is nagyon örült. Eddie Hearn a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy Khan számára vízválasztó lesz, hogy sikerül-e ezt a meccset megnyernie, ettől függ a további közös munka. Khan sikeresen abszolválta az első lépcsőfokot, ezután jöhetnek a komolyabb ellenfelek is.

Tegnap este csapott össze Belfastban Carl Frampton (25-1; 14 KO) és Nonito Donaire (38-5;24 KO) is. A mérkőzést egyhangú pontozással (117-111, 117-111, 117-111) az ír bunyós nyerte meg és ezzel megszerezte a WBO pehelysúlyú interim övét. A „Filippinó Villám” becenevű legendás bunyós már nem tudta régi önmagát hozni, Frampton sokkal gyorsabb volt nála. Bár Donaire kezdte agresszívabban a mérkőzést, és az első menetben jó néhány kemény testütést bevitt Frampton-nak, de a második menettől az ír átvette az irányítást. Donaire mindkét szeme megsérült, de azért volt egy-két menet (5, 7, 11.) amit egyértelműen ő nyert meg. Valószínűleg, ha Donaire fénykorában találkoznak, Frampton-nak sok esélye nem lett volna. Framptonnak viszont így lehetősége nyílik, hogy megküzdjön Oscar Valdezzel a WBO világbajnoki övéért, bár egyes vélemények szerint az ír tegnapi teljesítménye ahhoz már kevés lenne.

A WBO harmatsúlyú világbajnoki öve is terítékre került tegnap. A dél-afrikai Zolani Tete (27-3; 21 KO) sikeresen teljesítette első címvédését és egyhangú pontozással (120-108) megverte a veterán Omar Andres Narvaez-t (48-3-2; 25 KO).

Három magyar bunyós is ringbe lépett tegnap az Egyesült Királyságban. Fazekas László (31-31-1; 18 KO) és Szabó Achilles (21-19; 10 KO) Liverpoolban. Mindketten kikaptak sajnos, Fazekas pontozással, Achilles pedig TKO-val a második menetben. Nagy Attila Tibor (11-31-1; 7 KO) pedig Belfastban, a második menetben kapott ki TKO-val a brit Ryan Hatton-tól (3-0; 3 KO).

Komment