Április 21. Khan Király agresszív visszatérése nem tartott egy percig sem

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj az ökölvívás legfontosabb hazai és külföldi híreiről!

Amir Khan és Phil Lo Greco – Fotó: Europress Fotóügynökség

Közel két éves kihagyás után Amir Khan (32-4; 20 KO) tegnap este Liverpoolban tért vissza. A 12 menetre kiírt köztes váltósúlyú mérkőzésen Khan esélyt sem adott kanadai ellenfelének Phil Lo Greco-nak (28-4; 0 KO). A meccs előtt az olasz származású kanadainak nagy volt a szája, többször is sértegette a korábbi világbajnok Khan-t, de a ringben egy percig sem bírta. Egész pontosan már a 20. másodpercben padlóra került egy fejre mért jobbostól, majd a 39. másodpercben vége is lett a mérkőzésnek. Khan nagyon határozottan és agresszívan kezdte a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, visszatérése látványosra és gyorsra sikerült, aminek új promótere Eddie Hearn és új edzője Joe Goossen is nagyon örült. Eddie Hearn a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy Khan számára vízválasztó lesz, hogy sikerül-e ezt a meccset megnyernie, ettől függ a további közös munka. Khan sikeresen abszolválta az első lépcsőfokot, ezután jöhetnek a komolyabb ellenfelek is.

Tegnap este csapott össze Belfastban Carl Frampton (25-1; 14 KO) és Nonito Donaire (38-5;24 KO) is. A mérkőzést egyhangú pontozással (117-111, 117-111, 117-111) az ír bunyós nyerte meg és ezzel megszerezte a WBO pehelysúlyú interim övét. A „Filippinó Villám” becenevű legendás bunyós már nem tudta régi önmagát hozni, Frampton sokkal gyorsabb volt nála. Bár Donaire kezdte agresszívabban a mérkőzést, és az első menetben jó néhány kemény testütést bevitt Frampton-nak, de a második menettől az ír átvette az irányítást. Donaire mindkét szeme megsérült, de azért volt egy-két menet (5, 7, 11.) amit egyértelműen ő nyert meg. Valószínűleg, ha Donaire fénykorában találkoznak, Frampton-nak sok esélye nem lett volna. Framptonnak viszont így lehetősége nyílik, hogy megküzdjön Oscar Valdezzel a WBO világbajnoki övéért, bár egyes vélemények szerint az ír tegnapi teljesítménye ahhoz már kevés lenne.

A WBO harmatsúlyú világbajnoki öve is terítékre került tegnap. A dél-afrikai Zolani Tete (27-3; 21 KO) sikeresen teljesítette első címvédését és egyhangú pontozással (120-108) megverte a veterán Omar Andres Narvaez-t (48-3-2; 25 KO).

Három magyar bunyós is ringbe lépett tegnap az Egyesült Királyságban. Fazekas László (31-31-1; 18 KO) és Szabó Achilles (21-19; 10 KO) Liverpoolban. Mindketten kikaptak sajnos, Fazekas pontozással, Achilles pedig TKO-val a második menetben. Nagy Attila Tibor (11-31-1; 7 KO) pedig Belfastban, a második menetben kapott ki TKO-val a brit Ryan Hatton-tól (3-0; 3 KO).

Komment