Wladimir Klitschko végre a WBC zöld övét is beteheti a vitrinbe

Fotó: Vitali Klitschko – Evander Holyfield – Lennox Lewis – Wladimir Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

A napokban tartja a World Boxing Council (WBC) az 56. éves gyűlését Ukrajna fővárosában, Kijevben. Az esemény házigazdája a város polgármestere, a korábbi nehézsúlyú WBC világbajnok Vitali Klitschko. A rendezvényen számos bokszhíresség megjelent, korábbi és jelenlegi WBC világbajnok ökölvívók. Többek között a fiatalabbik Klitschko testvér Wladimir, Lennox Lewis, Evander Holyfield, Shawn Porter, Amir Khan, Julio Cesar Chavez, Ricky Hatton, Oleksandr Usyk és még sokan mások.

Az esemény hivatalos megnyitóját hétfőn rendezték és egy meglepetéssel is készültek a korábbi IBO, IBF, WBO, WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Wladimir Klitschko számára. A WBC elnöke Mauricio Sulaiman kicsit megviccelte a nehézsúlyú ukrán bunyóst és hozott neki egyet a híres Zöld övből, ami még hiányzott a gyűjteményéből. Köztudott, hogy a Klitschko testvérek megígérték édesanyjuknak, hogy soha nem fognak egymás ellen küzdeni a ringben, – pedig nem kevés pénzt ajánlottak nekik az egymás elleni meccsért – így erre nem került sor. Miután Vitali visszavonult pedig már nem volt alkalma Wladimir-nak megszerezni az övet pedig nagyon vágyott rá, hogy a nehézsúly vitathatatlan bajnoka legyen. Sulaiman-nak köszönhetően végül teljes lett a gyűjtemény és immár mind a négy nagy szervezet övéből rendelkezik eggyel az ukrán legenda. Az ünnepélyes átadás során Evander Holyfield és Lennox Lewis is csatlakoztak a Klitschko testvérekhez a színpadon. Lewis viccesen meg is jegyezte Klitschko-nak, hogy a többi övét dobja ki a francba, mert ez az igazi.

Azért komolyabb témák is szóba kerültek a rendezvényen és valószínűleg még fognak is, mert egészen október 7-ig tart a gyűlés. Szóba került a bunyósok biztonsága és a pontozási rendszer is. A korábbi bíró Duane Ford felszólította a bírókat, hogy tartsák távol magukat a közösségi médiától, hogy ne legyen kialakult véleményük egy-egy meccs esetleges kimeneteléről még mielőtt az megtörtént volna. Továbbá fontosnak tartja, hogy az etikai kódexet minden esetben tartsák szem előtt és az a legfőbb feladatuk, hogy minél jobb szakemberek legyenek.

Komment