Wladimir Klitschko cáfolja az álhíreket, nem tér vissza a ringbe Dillian Whyte ellen

Fotó: Wladimir Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

Az elmúlt héten egy pletyka kapott szárnyra, aminek elég sok hírportál bedőlt, miszerint a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Wladimir Klitschko tavasszal visszatér a ringbe Dillian Whyte ellen. Bár az ukrán sztár szájából nem hangzott el semmi, ami arra utalt volna, hogy visszatérne áprilisban, egy brit újságíró szinte kész tényként közölte, hogy az április 13-i gálán övé lesz a főmeccs a Wembley-ben. A tegnapi nap azonban maga Klitschko tett pontot az ügy végére és az amerikai Sports Illustrated újságírójának elmondta, hogy ez csak egy álhír. Szó nem volt róla, hogy áprilisban visszatér Whyte ellen.

A pletyka aköré épült, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua lehet, hogy mégsem a szigetországban fog bunyózni áprilisban, hanem Jarrell Miller ellen az USA-ban, májusban vagy júniusban. Így viszont nem fog a Wembley-ben bunyózni áprilisban és helyette lehetett volna a Klitschko – Whyte meccs. Klitschko viszont nem tér vissza, úgyhogy Whyte továbbra is sorba állhat, hogy megküzdjön Anthony Joshua-val.

Klitschko az Anthony Joshua elleni veresége után vonult nyugdíjba 2017-ben, bár már előtte is volt egy hosszabb kihagyása. Azóta időnként vele kapcsolatban – ahogy általában a nagy sztárokkal – is felmerül a visszatérés gondolata. Néha ő nyilatkozza, hogy hiányzik neki és még mindig jó formában van, néha pedig mások kezdik el pletykálni róla. Jelen pillanatban azonban ő maga mondja azt, hogy biztos nem fog Dillian Whyte-al bunyózni áprilisban.

Komment