Whyte elmondta a véleményét a nehézsúlyú mezőnyről, természetesen mindenkit meg tudna verni

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte (25-1; 18 KO) szépen teljesített a tavalyi évben, három meccs – három győzelem, ráadásul két brutális KO. Whyte-nak már csak a világbajnoki címmérkőzés hiányzik, nem nagyon van már a két világbajnokon kívül, akivel érdemes lenne megküzdenie, hisz két nagy szervezetnél is ő vezeti a nehézsúlyú rangsort és már nagyon a tűz közelében van. Viszont, hogy mikor kerül sor egy Wilder vagy Joshua elleni meccsre azt még nem tudni. Arról már többször volt szó, hogy talán áprilisban ő lehet Joshua ellenfele, de csak talán. Addig is értékelte riválisait, mindenkiről volt pár „jó szava”. Gondolom azon senki nem lepődik meg, hogy szerinte mindenkit meg tudna verni.

Elsőként a jelenlegi világbajnokokat elemezte ki Whyte, hisz ők a legfontosabb célpontok. Akit leginkább dicsért az az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) volt, jó harcosnak tartja, de biztos benne, hogyha megint összecsapnak, akkor győzni fog. „A legutóbb, amikor bunyóztunk túl sokáig vártam. Vártam, hogy kifáradjon. Most már jobb formában vagyok. Gyorsabb, fizikailag erősebb és sokkal intelligensebb vagyok a ringben, egyszóval mindenben javultam.”

A WBC világbajnok Deontay Wilder-ről már nem volt olyan jó véleménnyel, mint AJ-ről. Szerinte Wilder (40-0-1; 39 KO) erős, de nagyjából ennyi, amiben kimerül az amerikai világbajnok tudománya. Szerinte se kellő tudása, se ring intelligenciája nincs és túlságosan szélesen üt, egy jó bunyós meg tudja verni.

Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) szerinte nem túl erős, hosszú és ügyetlen kezei vannak. Ráadásul könnyen megsérül, a meccsei többségében járt a padlón. Egyértelműen biztos benne Whyte, hogy ki tudná ütni Fury-t.

A WBC-nél kötelező kihívói pozícióban lévő Dominic Breazeale-t (20-1; 18 KO) sem tartja komoly ellenfélnek, természetesen őt is kiütné. Szerinte Breazeale nem volt túl meggyőző az utolsó, decemberi meccsén. Túl sokáig tartott mire megverte Carlos Negron-t. Ennek ellenére a WBC-nél mégis Breazeale, aki előbb kapna lehetőséget Wilder ellen, mint Whyte.

Povetkin-t (34-2; 24 KO) pedig gyávának tartja, amiért nem állt ki ellene, inkább várt, hogy megküzdhessen Joshua-val. Mondjuk ezért ki hibáztatná Povetkin-t? Ha tudta, hogy hamarosan világbajnoki címért küzdhet miért állt volna ki fölöslegesen Whyte-al. Whyte szerint ezért gyáva Povetkin, de akkor ő miért nem állt ki se Ortiz-zal, se Pulev-vel? Azért mert gyáva vagy mert nem állt érdekében?

Szóba került még Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) is, aki már a nehézsúlyban képzeli el a jövőjét. Őt ugyan jó bunyósnak tartja Whyte, de nem nehézsúlyú, túl kicsi hozzá szerinte. Jarrell Miller-t (23-0-1; 20 KO) pedig csak egy kövér bajkeverőnek gondolja.

Szóval a lényeget összefoglalva, van 1-2 jó nehézsúlyú bunyós, de Whyte mindegyiket megverné, sőt a legtöbbjüket ki is ütné.

Komment