Tóth Tomit kérdeztük a Darmos – Urbán meccsről

Darmos József – Urbán Ferenc (BOX TV)

Nemrégiben bejelentette a Felix Promotion International, hogy szeptember 21-én megkezdik az őszi szezont és rögtön két izgalmasnak ígérkező magyar bajnoki címmeccset is láthatnak majd a nézők. Ezek közül az egyik a Darmos József (13-2-3; 10 KO) – Urbán Ferenc (6-0; 5 KO) mérkőzés lesz, ahol Darmos igyekszik megvédeni cirkálósúlyú magyar bajnoki címét. A mérkőzés kapcsán kérdeztük Tóth Tomit, akinek már három kemény meccse is volt Darmossal, valamint Urbánt is jól ismeri mert többször készültek már együtt.

Darmos Józsi legutóbbi meccsén épp veled bunyózott, és ez már a harmadik meccsetek volt egymás ellen. Mit gondolsz a meccs esélyeiről, szerinted ki nyeri a Darmos – Urbán csatát?

T. T.: Az én meccsem után a Józsival 50-50%-ra adnám az esélyeket. Arra gondolok, hogyha a bíráknak kell eldöntenie akkor mindenféleképp a Feri fog nyerni, pontozással csak ő nyerhet. Viszont, ha olyan peches a Feri, mint én, akkor az együtéses győzelem inkább a Józsi bunyójában van benne. Ha valamelyik oldalra le kéne tenni a voksomat, akkor inkább a Feriben látom a több esélyt. Az ő technikai tudását többre tartom, mint a Józsiét. Technikailag összeszedettebb, jobb bunyós a Feri mind védekezésben, mind támadásban.

Urbán Ferinek tavaly szeptemberben volt az első profi meccse, szerinted nem korai még neki egy magyar bajnoki címmeccs a Józsi ellen?

T. T.: Ezt nem tudnám igazán megmondani, ezt egy ember tudja, a Feri. Ha a Feri érzi magában azt az erőt, hogy a falon át tudna menni, akkor nem korai. Kívülről nézve a logika azt diktálja, hogy talán korai, hisz a Ferinek még nem volt hosszabb mérkőzése, a Józsinak viszont már volt pár, volt ideje beleszokni a nagyobb menetszámba, rutinosabb ezen a téren. Viszont ami fejben van, meg a szívben van az nagyon sokat kivált ebből és ha a Feri úgy érzi, hogy ez most kell neki és el akarja venni ezt az övet, akkor nem korai neki egyáltalán. Minden azon múlik, hogy mentálisan mennyire van felkészülve, mert kondicionálisan simán kibír akár 15 menetet is.

Te, hogy látod végig fog menni a meccs?

T. T.: Nem tudom, nagyon nehéz megmondani. Én nagyon várom ezt a meccset, kevés meccset várok annyira, mint ezt. Teljes szívemből a Ferinek szurkolok, de ez egy nagyon két esélyes meccs. Józsi nagy ütő és bármelyik ütésében benne lehet a KO, ami lenulláz egy harcost. Mert akár 5-6 meneten keresztül is leiskolázhatja a Feri a Józsit, ha utána jön egy pár másodperces kihagyás és megindul a Józsi, akkor vége a meccsnek. Tényleg nem tudok előre mit mondani, mert ugyanakkor a Feri meg nagyon jól bírja az ütéseket. Bármi benne lehet ebben a meccsben véleményem szerint, nagyon jó lesz.

Többször készültél már a Ferivel együtt, kérték most a segítségedet?

T. T.: Persze, sőt még a Józsiék is, de egyértelmű, hogy Ferinek segítek. Most pénteken is lesz egy kesztyűzésünk. Próbálok segíteni amiben tudok, odatenni magam és keményen bunyózni a Ferivel, hogy minél jobban felkészítsem arra, ami a ringben várni fogja. Az, hogy mi fog ott történni, azt még úgyse tudom megmondani, hogy már háromszor bokszoltam a Józsival. Minden azon fog múlni, hogy aznap este mentálisan mennyire lesz jó a Feri, mert kondicionálisan és a tudását tekintve egyáltalán nem féltem. Abszolút az idegrendszerétől függ, hogy bírja-e vagy sem, mert a győzelmével nagyon rövid idő alatt a csúcsra juthat fel és sok kapu megnyílhat előtte.

Szeretnél a győztes ellen küzdeni, bármelyikük is nyer? Lesz negyedik Tóth – Darmos meccs?

T. T.: Ha nyer a Józsi, akkor mindenféleképp szeretnék negyedik meccset, úgy érzem ez nekem jár. Eddig ugye összesítésben döntetlenre állunk (1 Tóth győzelem, 1 döntetlen, 1 Darmos győzelem). Biztos, hogy sok embernek nem tetszene, hogy minek még egy negyedik meccs, de ennek ellenére sokan kíváncsiak lennének rá, mert tudják, hogy ütni-vágni fogjuk egymást. Megtelnének ismét a lelátók. Viszont, ha a Feri nyer, ellene nem szeretnék kiállni. Ezt mi már régen megbeszéltük a Ferivel, hogy egymás ellen nem fogunk bunyózni, mert barátok vagyunk és nem tudnék úgy odaállni elé a ringben, mint más elé. Az én meccseimet azért szeretik, mert, ha belépek a ringbe, akkor úgymond lemegy a redőny és megyek amíg nem állít meg a bíró vagy amíg nem látom, hogy fekszik előttem az ellenfelem. De egy barátommal szemben ezt nem tudom megcsinálni, nem tudok azzal a habitussal neki állni, mint más ellenfélnek.

Komment