Breazeale: „Egyszer és mindenkorra elhallgattatom Wilder-t!”

Dominic Breazeale nehézsúlyú ökölvívó.
Fotó: Dominic Breazeale – PuzzlePix Fotóügynökség

Kicsivel több, mint egy hét van már csak hátra a Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) – Dominic Breazeale (20-1; 18 KO) WBC nehézsúlyú világbajnoki címmeccsig. A kihívó Breazeale úgy érzi készen áll a harcra, alig várja, hogy végre „bosszút álljon” és be fogja a száját Wilder-nek, aki igencsak szereti jártatni azt. Nemrég például a kettejük meccsét reklámozó sajtótájékoztatón vitte kicsit túlzásba a „trash talk”-ot a világbajnok és nagyon tiszteletlenül viselkedett Breazeale-el.

Már nagyon régóta vár a lehetőségre, hogy megküzdjön Wilder-rel. 2017 novembere óta ő a kötelező kihívó a szervezetnél, de csak most kapott esélyt, hogy a címért küzdhessen. Most is csak azért, mert elmaradt a Wilder – Fury visszavágó. Most viszont élni akar a lehetőséggel.

Korábban már volt egy világbajnoki címmeccse Breazeale-nek, akkor a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-tól kapott ki TKO-val a hetedik menetben. Ez idáig ez az egyetlen veresége.

Breazeale nagyon komolyan vette a felkészülést, a családját hátrahagyva készült új edzőjével Virgil Hunter-rel. Elmondása szerint egy nagyon jó felkészülésen van túl, az eddigi legkeményebben. A két nehézbombázó csatája május 18-án lesz a brooklyn-i Barclays Center-ben.

Komment